Δίχως προβλήματα ο «Λέανδρος» στην Π.Ε. Λάρισας – Χιόνισε και στην πόλη

Δίχως προβλήματα ο «Λέανδρος» στην Π.Ε. Λάρισας – Χιόνισε και στην πόλη

Όμορφες εικόνες παρά προβλήματα έφερε με την έλευσή του ο «Λέανδρος» στην Π.Ε. Λάρισα.Η χιονόπτωση ξεκίνησε από τα ξημερώματα στα ορεινά και ημιορεινά ενώ η πόλη της Λάρισας ξύπνησε στα «λευκά».

Μικρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, που ωστόσο αποκαταστάθηκαν σύντομα, παρατηρήθηκαν σε περιοχές της ορεινής Αγιάς, όπου οι οδηγοί χρειάστηκε -τις πρωινές ώρες- να τοποθετήσουν τις αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους. Στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ιδιωτών επιχειρούν, όπου χρειαστεί ενώ «αλατιέρες» ρίχνουν αλάτι σε καίρια σημεία όπως γέφυρες, Εθνικό δίκτυο, στον αυχένα της Μελούνας προς Ελασσόνα, στα Φάρσαλα, στην Σπηλιά Κισσάβου, στην Καλλιθέα Ελασσόνας και στη Λάρισα.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 1 με 2 βαθμούς Κελσίου αλλά κατά τις νυχτερινές ώρες θα υποχωρήσει αρκετά κάτω από το μηδέν και υπάρχει προειδοποίηση για παγετό. Εκεί στρέφουν την προσοχή τους οι αρμόδιες αρχές. Οι υπηρεσίες βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Συνολικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 189 μηχανήματα, εκ των οποίων 35 στην Π.Ε. Λάρισας, σταθμευμένα σε προσδιορισμένα σημεία περιοχών που δέχονται το μεγαλύτερο όγκο χιονιού. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί και οι απαραίτητοι σταθμοί μεταφόρτωσης αλατιού, για τον γρήγορο ανεφοδιασμό των μηχανημάτων.

Χθες συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λάρισας.

Με ανακοίνωσή τους καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών θα υπάρχει παγετός, να έχουν στο αυτοκίνητο αλυσίδες και γενικότερα να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τα Δελτία Τύπου και τις οδηγίες, που έχει εκδώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ρεπορτάζ – Σύνταξη -φωτό: Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη

www.ert.gr

Κων/να Θεοχαρούλη
image}

Αφήστε μια απάντηση