Στη δίνη της κακοκαιρίας «Λέανδρος» η χώρα – Χιόνια και στην Αττική, ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Στη δίνη της κακοκαιρίας «Λέανδρος» η χώρα – Χιόνια και στην Αττική, ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Στα «άσπρα» ντύθηκαν πολλές περιοχές στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, ακόμη και σε πεδινές περιοχές, καθώς σήμερα κορυφώνεται η κακοκαιρία «Λέανδρος», με τσουχτερό κρύο και πυκνή χιονόπτωση, που ήδη δημιουργεί προβλήματα. Χιόνια έπεσαν και στην Αττική. Κλειστοί είναι οι δρόμοι σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττό. Νωρίτερα έκλεισε η κυκλοφορία και στον Υμηττό και συγκεκριμένα στην οδό Αναπαύσεως στου Παπάγου, στο ρεύμα προς το βουνό και η περιφερειακή οδός Αλίμου- Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής. Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Σαράντα πόντους έχει φτάσει το χιόνι στη Φλώρινα. 

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Βοιωτίας, στην παλιά εθνική Aθήνας – Θήβας, σε όλο το οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας, Κοζάνης και Καστοριάς, και σε τμήματα του επαρχιακού δικτύου των Γρεβενών, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στην εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Στερεάς Ελλάδας, στην παλιά εθνική Aθήνας – Θήβας, και στον δρόμο από Χαλκίδα προς Σχηματάρι και προς Αιδηψό.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης χιονίζει από νωρίς το πρωί χωρίς όμως να έχουν σημειωθεί κυκλοφοριακά προβλήματα. Όμως στα ορεινά του νομού Χαλκιδικής, η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς και σε επαρχιακές οδούς του Κιλκίς και της Ημαθίας.

Βροχές και χιόνια στα ορεινά σήμερα και της Κρήτης. Στα λευκά έχει ντυθεί και η περιφερειακή ενότητα Σερρών. Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου χιονίζει, με ήπια ένταση, στο σύνολο σχεδόν της Π.Ε.Σερρών. Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται Δήμοι και Περιφέρεια.

Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου χρειάζονται αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έφερε η χιονόπτωση που συνεχίζεται ακόμη στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με την ΓΑΔΘ στη Θεσσαλονίκη είναι κλειστές οι επαρχιακές οδοί Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου- Ωραιοκάστρου. Σε ποιά σημεία χρειάζονται αντιολησθητικές αλυσίδες

Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία στην Π.Ε Σερρών

Με αραιή χιονόπτωση συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» μέχρι αυτή την ώρα στην Π.Ε Σερρών.

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στις ορεινές κοινότητες Ορεινής, Ξηροτόπου, Βροντούς, Πορροϊων αλλά και σε άλλες περιοχές, ενώ χιονόπτωση ξεκίνησε χθες μετά τις 8 το βράδυ και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών — Προμαχώνα στο ύψος των διοδίων Στρυμονικού. Στα λευκά και η πόλη των Σερρών από το ξημέρωμα χωρίς να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη
image}

Αφήστε μια απάντηση