Κοζάνη: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των ηλικιωμένων στα δυο Νοσοκομεία

Κοζάνη: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των ηλικιωμένων στα δυο Νοσοκομεία

Δεκαοχτώ ηλικιωμένοι από τους 23, που έλαβαν μήνυμα για να εμβολιαστούν κατά του covid 19 προσήλθαν σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Τόσο η χιονόπτωση όσο και οι χιλιομετρικές αποστάσεις αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντας για τους 85χρονους και άνω, που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να εμβολιαστούν, ανανεώνοντας όμως το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες.

Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν από την ερχόμενη Δευτέρα με τα ραντεβού από  βδομάδα να φτάνουν τα 100 ημερησίως.  Εν τω μεταξύ είκοσι ηλικιωμένοι από τους 21, που έκλεισαν ραντεβού με την άυλη συνταγογράφηση, εμβολιάστηκαν επίσης σήμερα και στο «Μποδοσάκειο «Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, με τις λίστες των ενδιαφερομένων να αυξάνονται, όπως φαίνεται από την ερχόμενη βδομάδα, αγγίζοντας τα 100 άτομα ημερησίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής στην ειδική πλατφόρμα, να δηλώνουν την συμμετοχή για τον  εμβολιασμό τους, εφόσον υπάρχει κενό δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους και κλείνοντας παράλληλα ραντεβού και αφού πληρούν τις προϋποθέσεις θα προσέλθουν στο αντίστοιχο Νοσοκομείο όπως και θα ενημερωθούν με μήνυμα.

Τέλος να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για τoν εμβολιασμό κατά του covid19 από κάθε γωνιά της Π.Ε Κοζάνης, που το δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο, σε πολλές των περιπτώσεων δυσκολεύει την μετακίνηση των ηλικιωμένων. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που ζητούν να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας που θα εξυπηρετούν  τους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Δέσποινα Αμαραντίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση