Κυρ. Μητσοτάκης: Παράταση 10 ημερών στην αύξηση των προστίμων

Κυρ. Μητσοτάκης: Παράταση 10 ημερών στην αύξηση των προστίμων

Αποσαφηνίζοντας πως η επιβολή προστίμων έχει στόχο την επιβολή ποινής που σε κάποιον εν γνώσει του παραβιάζει κανόνες που μάλιστα έχουν επιπτώσεις όχι μόνον στον ίδιο αλλά και σε άλλους, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παρατείνει την αύξηση από 300 ευρώ σε 500 ευρώ για 10 ημέρες.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε είναι μια κίνηση καλής θέλησης και εμπιστοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί πως θα ανταποκριθούν οι πολίτες στο πλαίσιο και τους ανοίγματος της αγοράς, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο σκοπός είναι είναι τιμωρητικός αλλά ουσιαστικός αφού πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση σε μέτρα και κανόνες.

«Δεν είμαστε στην περίπτωση που μία συμπεριφορά η οποία δεν συνάδει με αυτό το οποίο έχουν υποδείξει οι ειδικοί μπορεί να μην έχει καμία απολύτως επίπτωση για εκείνον που την επιδεικνύει αλλά μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες για τους γύρω του, για τους συγγενείς του για ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες» ανέφερε ο  Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τα όσα αναφέρθηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς τονίζοντας ότι «Θα δώσω περισσότερες απαντήσεις αυτή τη φορά στην κυρία Γεννηματά και θα το κάνω διότι θεωρώ, εκτίμησή μου είναι, μπορεί να διαφωνείτε, κ. Τσίπρα, ότι ως προς την κριτική την οποία μας άσκησε αλλά και τις προτάσεις τις οποίες κατέθεσε ήταν σε ένα επίπεδο πολύ μεγαλύτερης επεξεργασίας από αυτά τα οποία είπατε εσείς»

Δίνοντας έμφαση στο θέμα των επιστροφών της επιστρεπτέας προκαταβολής χαρακτήρισε την πρόταση της κ. Γεννηματά ως θετική και τόνισε ότι ειναι περίπου στη λογική του σχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Μάλιστα σημείωσε σύντομα θα υπάρξουν αναλυτικοτερες ανακοινώσεις

Κλείνοντας την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πορεία της πανδημίας ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «γνωρίζοντας ότι οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι δύσκολοι για την οικονομία, θα σταθούμε δίπλα στις επιχειρήσεις κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δίπλα στους εργαζόμενους σε αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, εντάσσονται και η επέκταση της ρύθμισης για κάλυψη του ενοικίου και η ισχύς των επιδομάτων ανεργίας

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση