Τα παιδιά του Σπάικ Λι είναι πρεσβευτές για τις «Χρυσές Σφαίρες» 2021

Τα παιδιά του Σπάικ Λι είναι πρεσβευτές για τις «Χρυσές Σφαίρες» 2021

Όπως ανακοίνωσε η  Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ («Hollywood Foreign Press Association»), η Satchel και ο Jackson Lee, τα παιδιά του σκηνοθέτη Spike Lee και της παραγωγού Tonya Lewis Lee, θα είναι οι πρεσβευτές των «Χρυσών Σφαιρών» για το 2021. Ο ρόλος τους αυτός σηματοδοτεί μια «πρωτιά» στην ιστορία των αμερικανικών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών βραβείων, καθώς τα εν λόγω αδέλφια (ηλικίας 26 και 23ων χρόνων αντίστοιχα) είναι τα πρώτα έγχρωμα που λαμβάνουν αυτή τη θέση. Ο Jackson είναι ο πρώτος μαύρος πρεσβευτής του θεσμού.

Τα παιδιά του –τρεις φορές υποψηφίου για βραβείο Χρυσής Σφαίρας- Αμερικάνου σκηνοθέτη έλαβαν πρόσκληση για να βοηθήσουν στην 78η τελετή της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 28 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, οι δύο νέοι κλήθηκαν να εργαστούν για την ευαισθητοποίηση σχετικά με μια φιλανθρωπική δράση της επιλογής τους. Κάθε οργάνωση που επέλεξαν θα λάβει επιχορήγηση 25.000 δολαρίων από την HFPA.

«Παρακολουθούμε τις Χρυσές Σφαίρες από τότε που μπορούμε να θυμηθούμε τους εαυτούς μας. Είμαστε περήφανοι που μεταφέρουμε την κληρονομιά του πατέρα μας στην αφήγηση για να στρέψουμε την προσοχή σε κοινότητες που βρίσκονται στην καρδιά μας», δήλωσε η Satchel Lee, που ήταν η διευθύντρια δημιουργικού τμήματος του DRØME, ενός Queer και διατομεακού περιοδικού για τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Στο πλαίσιο της προσφοράς της, η Satchel επέλεξε να συνεργαστεί με την Callen-Lorde, μια οργάνωση που παρέχει βοήθεια υγειονομικής φροντίδας σε μέλη των κοινοτήτων LGBTQIA + στη Νέα Υόρκη. Από την πλευρά του, ο Jackson – ο οποίος διευθύνει τη δική του σχεδιαστική εταιρεία και έχει σχεδιάσει παπούτσια για γνωστές εταιρείες – συνεργάζεται με τους Big Brothers Big Sisters, ένα δίκτυο παροχής συμβουλευτικής που λειτουργεί με την υποστήριξη εθελοντών. Ο ίδιος δήλωσε ότι επέλεξε να συνεργαστεί με τη συγκεκριμένη οργάνωση, σε μια προσπάθεια να προσφέρει καθοδήγηση σε άλλους, ακριβώς όπως ο πατέρας του πρόσφερε καθοδήγηση σε εκείνον.

«Το να έχω τον πατέρα μου μέντορα με ενέπνευσε να επιλέξω τους Big Brothers Big Sisters, μια φιλανθρωπική οργάνωση που δημιουργήθηκε με βάση την αρχή ότι το να δημιουργεί κάποιος θετικές σχέσεις μεταξύ γενεών μπορεί να έχει βαθύ αντίκτυπο στις ζωές των νέων ανθρώπων», ανέφερε ο  Jackson.

Περσινοί πρεσβευτές του θεσμού των «Χρυσών Σφαιρών» ήταν οι γιοι του ηθοποιού Pierce Brosnan, Dylan και Paris.

Η 78η τελετή απονομής των βραβείων των «Χρυσών Σφαιρών», με παρουσιάστριες τις Αμερικανίδες ηθοποιούς Tina Fey και Amy Poehler πρόκειται να μεταδοθεί «ζωντανά» από το δίκτυο NBC στις 28/2.


Πηγές: AP/ goldenglobes.com/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Associated Press

 

www.ert.gr

Νικόλαος Περδικάρης