Περιβαλλοντική αναβάθμιση 4 δασικών χώρων του δήμου Πεντέλης

Share this

Τέσσερις δασικοί χώροι του Δήμου Πεντέλης, συνολικής έκτασης 160 στρεμμάτων αστικού πρασίνου, μπαίνουν σε διαδικασία περιβαλλοντικής αναβάθμισης και προστασίας τους. Πρόκειται για το αστικό δάσος ΝΙΕΝ και το πάρκο Τσαγκάρη, που βρίσκονται στη δημοτική κοινότητα Μελισσίων, το άλσος Προφήτη Ηλία και το αλσύλλιο Πλαστήρα στη θέση ‘Αγιος Σίλας, που βρίσκονται στη δημοτική κοινότητα Νέας Πεντέλης.

Ο Δήμος ανέθεσε σε δασολόγο τη σύνταξη της προβλεπόμενης μελέτης για τους παραπάνω χώρους και σκοπός αυτής της παρέμβασης είναι η συστηματική προστασία τους, η ανάδειξη των φυσικών πόρων, η αισθητική τους βελτίωση, η αντιπυρική προστασία, η ενίσχυση της ασφάλειας και η εξασφάλιση της λειτουργικότητάς τους, ώστε να είναι χώροι φιλικοί προς τους πολίτες.

Για την επίτευξη όλων αυτών, θα υπάρξει μελέτη για κάθε έναν από τους δασικούς χώρους ξεχωριστά, στην οποία θα προβλέπονται επιτρεπόμενες από τη δασική νομοθεσία παρεμβάσεις για άθληση και αναψυχή, σύμφωνα με την έκτασή τους και τα φυσικά τους χαρακτηριστικά.

Έτσι, ο Δήμος Πεντέλης θα καταστήσει τις συγκεκριμένες δασικές εκτάσεις όμορφες και φιλικές στους πολίτες, θα ενισχύσει τους χώρους δασικής αναψυχής, ενώ ανοίγει ο δρόμος και για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στη Νέα Πεντέλη. Ο μεγάλος στόχος είναι να αναδεικνύεται ο φυσικός χαρακτήρας του δάσους, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμβαση με δασολόγο

«Η δημοτική Αρχή συνεχίζει να υλοποιεί το πρόγραμμά της. Είχαμε υποσχεθεί στους συμπολίτες μας να αναβαθμίσουμε τις δασικές εκτάσεις τις πόλης και να τις κάνουμε φιλικές στους πολίτες. Με τη σύμβαση που υπογράψαμε με εξειδικευμένο δασολόγο, θα αποκτήσουμε τις αναγκαίες μελέτες, ώστε να ωριμάσουμε τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την περιβαλλοντική αναβάθμιση των συγκεκριμένων χώρων», δήλωσε η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

Από τη δική της μεριά, η αντιδήμαρχος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Άντα Μπούσουλα είπε μεταξύ άλλων: «Δύο μεγάλοι σε έκταση χώροι πρασίνου και δύο μικρότεροι, θα γίνουν τοπικά σημεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και καταφύγια αναψυχής και άθλησης για τους κατοίκους. Έχουμε ήδη εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη για 56 στρέμματα αστικών αλσών και πάρκων και συνεχίζουμε με στόχο να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο πράσινων χώρων, που θα διαχέει τη φύση σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Share this

Αφήστε μια απάντηση