Λαγουβάρδος: Έρχεται χειμώνας με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Χιόνια και στην Αττική; (video)

Λαγουβάρδος: Έρχεται χειμώνας με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Χιόνια και στην Αττική; (video)

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια κατά τόπους έχει γίνει αισθητή ήδη σε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Την επέλαση των έντονων καιρικών φαινομένων σχολίασε στην εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στην Αττική και συγκεκριμένα στην Πάρνηθα τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ ήδη σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας το έχει στρώσει. Ο κ. Λαγουβάρδος, όταν ερωτήθηκε για το αν θα χιονίσει στην Αθήνα, ανέφερε πως πιθανότατα θα δούμε χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια όμως του νομού.

Σύμφωνα με τον ειδικό, την Κυριακή το τοπίο αλλάζει με τις κρύες μάζες να μεταφέρονται στα νοτιοδυτικά της χώρας, όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξουν χιονοπτώσεις και σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου. Το τσουχτερό κρύο όμως θα γίνει αισθητό σε όλη τη χώρα με τις χαμηλές θερμοκρασίες να έχουν διάρκεια τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.

Στην εκπομπή είχαμε εικόνα και από τον χιονισμένο Όλυμπο, την οποία μετέδωσε ζωντανά ο Βαγγέλης Μητρούσιας μαζί με μερικούς κατοίκους από την ευρύτερη περιοχή.

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση