Ροδόπη: Αυτοψίες στις πλημμυρισμένες περιοχές και ετοιμότητα για νέο κύμα κακοκαιρίας

Ροδόπη: Αυτοψίες στις πλημμυρισμένες περιοχές και ετοιμότητα για νέο κύμα κακοκαιρίας

Το μέγεθος της εκτεταμένης ζημιάς που προκάλεσε η χθεσινή έντονη βροχόπτωση αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας. Εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα σε όλη την ανατολική Ροδόπη και όχι μόνο. Ήδη η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ροδόπης ξεκίνησε τις κατά τόπους αυτοψίες.

Χθες χρειάστηκε και η συνδρομή της ΕΜΑΚ για να απομακρυνθούν άνθρωποι και ζωντανά από πλημμυρισμένες κατοικίες που βρίσκονταν κοντά στην κοίτη ποταμού στο Λοφάριο. «Για την προσωρινή φιλοξενία κατοίκων που βρίσκονται σε ανάγκη, άνοιξε και θα παραμείνει ανοικτός ο χώρος του σχολείου» σημειώνει  αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Λόγω των πλημμυρών, διεκόπη η οδική πρόσβαση προς την είσοδο του οικισμού της Αρίσβης από τον επαρχιακό δρόμο της Κομοτηνής. Στον ίδιο οικισμό έλαβε χώρα επιχείρηση της ΕΜΑΚ με την συνδρομή ερπυστριοφόρου και βάρκας για τον απεγκλωβισμό ζώων.

«Μεγάλοι όγκοι νερού που προέρχονταν από τα ορεινά της Ροδόπης, κατέκλυσαν τα Αμάραντα, τον Βάκο, το Βελκιο, Λύκειο και χωριά στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, καθώς και περιοχές στον Δήμο Αρριανών και λιγότερες του Δήμου Κομοτηνής (οικισμός Μαυρομάτι) προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες.» σημείωσε ο κος Τσαλικίδης.
Κλειστή παραμένει κι η γέφυρα του Λίσσου, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού γι αυτό το λόγο παραμένουν σε εγρήγορση όλες οι μονάδες αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών (των Δήμων, της Αντιπεριφέρειας, της Πολιτικής Προστασίας και της Π/Υ.)

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου
image}

Αφήστε μια απάντηση