Λέσβος: Πρώτη μέρα του αυστηρού lockdown (video)

Λέσβος: Πρώτη μέρα του αυστηρού lockdown (video)

Πρώτη μέρα αυστηρού lockdown στη Λέσβο και η πλειοψηφία των πολιτών δηλώνουν ανήσυχοι, κυρίως λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου που καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα στο νησί, με 87 θετικά κρούσματα από τα οποία, κατά την διαδικασία της ιχνηλάτησης προέκυψαν 113 στενές επαφές.

Η κυκλοφορία των πολιτών και οι συναθροίσεις κατά τις ημέρες των γιορτών αλλά και οι καταγγελίες για ανοικτά καφενεία, κυρίως στα χωριά του νησιού και η μη τήρηση των μέτρων, από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, οδήγησαν στην αύξηση των κρουσμάτων στο νησί.

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η τήρηση των μέτρων είναι η μοναδική λύση για να αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες. Έχουμε αναπτύξει επιχειρησιακό σχέδιο και είναι σε εφαρμογή από σήμερα το πρωί σε όλο το νησί» δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Ελευθέριος Ντουρουντούς.

«Οδηγηθήκαμε εδώ γιατί οι πολίτες δεν εφαρμόζουν τα μέτρα» δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Πανάγος Κουφέλος.

Ανησυχία και για το ίδρυμα «Θεομήτωρ» στην Αγιάσο, όπου ήδη από χθες εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα και άλλα πέντε ύποπτα επανεξετάζονται σήμερα. Η Συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, Ελεονόρα Μανιάτη, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι οι πολίτες δεν πειθαρχούν, ενώ εντοπίστηκαν και περιπτώσεις πολιτών που ήταν θετικοί στον κορονοϊό και δεν τηρούσαν την καραντίνα.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στη πόλη της Μυτιλήνης και κυρίως στα χωριά του Δήμου Μυτιλήνης. Ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Γιώργος Αλεξίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
image}

Αφήστε μια απάντηση