Βόλος: Συνελήφθη με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στα χέρια

Βόλος: Συνελήφθη με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στα χέρια

«Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος» λέει η λαϊκή παροιμία και στην περίπτωση του 74χρονου εκβιαστή, έρχεται να βρει εφαρμογή. Συγκεκριμένα ένας 74χρονος εκβίαζε πατέρα και γιο, απαιτώντας χρηματικό ποσό για να αποσιωπήσει , δήθεν πληροφορίες που αφορούσαν συναλλαγές με οικονομικές υπηρεσίες, αλλά εκείνο που κατάφερε ήταν να συλληφθεί, μετά από επιχείρηση που στήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Ο 74χρονος ήταν κατά το πρόσφατο σχετικά παρελθόν συνεργάτης με τον 39χρονο και μετά από δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο, όπου δικαιώθηκε ο 39χρονος, ο 74χρονος «εκβιαστής» άρχισε με διάφορους τρόπους να συκοφαντεί και να βλάπτει την επιχείρηση του 39χρονου υποβάλλοντας καταγγελίες σε διάφορες υπηρεσίες

Ο πατέρας του 39χρονου επιχείρησε να βρει ένα επίπεδο συνεννόησης και να σταματήσουν οι εντάσεις, αλλά τελικά ο 74χρονος ζήτησε το ποσό των 5.500€ για να αποσύρει τις καταγγελίες, που έκανε σε βάρος της επιχείρησης του 39χρονου.

Πατέρας και γιος, κατήγγειλαν τον εκβιασμό στην Αστυνομία και στη συνέχεια στήθηκε η επιχείρηση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ο 74χρονος.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Παύλου

 

www.ert.gr

Αγγελική Μανουσέλη

Αφήστε μια απάντηση