ΑΠΘ: Διάκριση σε διαγωνισμό πράσινης καινοτομίας

ΑΠΘ: Διάκριση σε διαγωνισμό πράσινης καινοτομίας

Τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό πράσινης καινοτομίας «Green Tech Challenge», που διοργανώθηκε για τέταρτη χρονιά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κατέκτησε η φοιτητική ομάδα BioFlames. Στην ομάδα συμμετέχει η φοιτήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αθηνά Πούπα και οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιώργος Πισμίσης και Αστέριος Λούκας.

Η ομάδα κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε περισσότερες από 130 ομάδες, στην κατηγορία «innovation idea», παρουσιάζοντας ένα επιχειρηματικό πλάνο για την αξιοποίηση υπολειμμάτων καφέ και την παραγωγή βιοκαυσίμων από αυτά. Συγκεκριμένα, συμμετείχε στο ερευνητικό πεδίο «Ενέργεια και Περιβάλλον», με μέντορα τον CO-founder& CEO της EVOTROPIA, Γεώργιο Καρακατσάνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΠΘ, «η BioFlames ασχολήθηκε με τα οργανικά απόβλητα που προκύπτουν από τις χιλιάδες καφετέριες, τα υπολείμματα καφέ, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν για την παραγωγή βιοκαυσίμων».

Το Green Tech Challenge είναι το μεγαλύτερο Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας. Απευθύνεται σε startups, καινοτόμες ΜμΕ, ερευνητές/ερευνήτριες και φοιτητές/φοιτήτριες που θέλουν να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις αναφορικά με το Περιβάλλον, την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

www.ert.gr

Μπέλλα Θεριού
image}

Αφήστε μια απάντηση