Μεταναστευτικό: ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ σημειώσατε Χ

Share this

18μηνο ΝΔ ….+71.727 νέοι μετανάστες!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ανέλαβε την κυβέρνηση η Ν.Δ, «παρέδωσε» 17.057 μετανάστες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η ΝΔ 18 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο, όσον αφορά στον αριθμό του μεταναστευτικού πληθυσμού στα νησιά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Αυτό από μόνο του, αποδεικνύει την αποτυχία της κυβέρνησης, αλλά και των προσώπων που ασκούν την πολιτική. Αν συγκριθούν δε οι προεκλογικές εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις απέναντι στους νησιώτες θα δούμε ότι τίποτα από όλα αυτά δεν έχει εφαρμοστεί.

Και το παράδοξο; Ενώ οι γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις αναβαθμίζουν τον ρόλο και την σπουδαιότητα των ελληνοτουρκικών συνόρων, η κυβέρνηση συνεχίζει να τα απαξιώνει, φαίνεται ότι ενεργεί αθηνοκεντρικά, ενώ στην ουσία εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές του γερμανικού διοικητηρίου. Έξω από κάθε λογική, ενάντια στα εθνικά συμφέροντα, προχωρά υπογράφοντας νέα μνημόνια παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και εδαφών πάνω ακριβώς στην παραμεθόριο διακηρύσσοντας την κατασκευή υπερδομών σε Έβρο και νησιά!

Ο πρωθυπουργός της χώρας έκανε ένα τεράστιο ατόπημα κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο, την παραμονή αλλαγής του έτους. Του ξέφυγε (;) ότι έχει δεσμευτεί για την κατασκευή του πιλοτικού μνημονιακού κέντρου. Αυτό που δεν είπε, είναι έναντι ποιων έχει δεσμευτεί. Των ευρωπαίων, των Γερμανών ή των Τούρκων; Γιατί σίγουρα απέναντι στους Έλληνες και ειδικά στους ακρίτες δεν έχει υπάρξει ποτέ τέτοια «υπόσχεση». Σε ποιους άραγε απευθυνόταν τα μηνύματα που εξέπεμψε από την Λέσβο;

Αντιθέτως υπήρχαν άλλες δεσμεύσεις μόλις πριν από λίγους μήνες:

* «Θα φύγουν όλοι. Από τους περίπου 12.000 που βρίσκονται τώρα εδώ» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης από τη Λέσβο, «προβλέπω ότι οι 6.000 θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα ως τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα.» Παραδέχθηκε μάλιστα ότι «οι άνθρωποι στο νησί αυτό έχουν περάσει πολλά, ήταν πολύ υπομονετικοί.»! (16.09.2020)

* «Τον Δεκέμβριο η ΒΙΑΛ θα έχει λιγότερα από 2000 άτομα, ενώ με αυτές τις συνθήκες μέχρι το Πάσχα θα είναι άδεια», επανέλαβε με βεβαιότητα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, στο «Ράδιο Αλήθεια» στις 02.10.2020!

Απίστευτη ανευθυνότητα λόγων, έργων και πράξεων σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα!

Ο κ. Μηταράκης νομίζει ότι η άσκηση εξουσίας και η εμφάνιση έργου γίνεται με επικοινωνιακά τρυκ. Δεν παύει καθημερινά να θριαμβολογεί και να αναφέρει δήθεν επιτυχίες. Ποιες είναι όμως πραγματικά αυτές οι επιτυχίες;

* Η επέμβαση των ΜΑΤ και η αποσταθεροποίηση των νησιών;

* Η αποσυμφόρηση, που μετά από 18 μήνες στο σύνολο των νησιών βρίσκονται με τον ίδιο μεταναστευτικό πληθυσμό;

* Οι μετεγκαταστάσεις ή οι απελάσεις που κινήθηκαν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα;

* Η νέα νομοθεσία για το άσυλο που δήθεν θα έκαναν τάχιστες τις διαδικασίες ασύλου;

* Ή, η ίδρυση υπερκέντρων – νέων μουσουλμανικών πόλεων στα νησιά και τον Έβρο, που επιδοτούνται από τους ευρωπαίους και θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια;

Για την δε Χίο και Λέσβο, τα δύο μεγαλύτερα νησιά, ο μεταναστευτικός πληθυσμός είναι 20-30% περισσότερος από αυτόν που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ! Και αυτό σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, διότι στην πραγματικότητα είναι ακόμα περισσότερος αφού οι ΜΚΟ νοικιάζουν ανεξέλεγκτα, χωρίς απολύτως κανένα έλεγχο.

* Ανέλπιστοι σύμμαχοι, για την κυβέρνηση και την καταστροφική πολιτική του υπουργού κ. Μηταράκη, βρέθηκαν οι Δήμαρχοι Χίου και Ανατ. Λέσβου κύριοι Κάρμαντζης και Κύτελης. Ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν έχουν ζητήσει τα αυτονόητα ως εκπρόσωποι των πληγωμένων νησιών. Αντιθέτως όλα τα βλέπουν ότι βαίνουν καλώς έχοντας «βολευτεί» από τον πακτωλό εκατομμυρίων που δίνεται από την κυβέρνηση. Βάζουν πλάτη για την καταστροφή του ίδιου τους του τόπου! Αλήθεια, με αυτές τις εξαγγελίες είχαν κερδίσει την λαϊκή εντολή, ως οι yesmen της κυβέρνησης;

Στον Έβρο και στην Θράκη απορρίπτεται κατηγορηματικά κάθε είδους επέκταση από τους αιρετούς και τους εκπροσώπους της κοινωνίας «Καμία επέκταση στο ΚΥΤ Φυλακίου και καμιά νέα δομή φιλοξενίας σε όλη τη Θράκη».

Είναι λοιπόν φυσικό να υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης από τους ακρίτες διότι αντιλαμβάνονται την κοντόφθαλμη, με πονηριά πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση και τον κ. Μηταράκη που προσπαθεί να τους ξεγελάσει με κάθε μέσο και τρόπο.

Κι αν τα νησιά βρίσκονται, μετά από 18 μήνες πειραματισμών, με τον ίδιο μεταναστευτικό πληθυσμό, εκεί δηλ. που τα άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τι έγινε στην υπόλοιπη χώρα;

Οι παράνομες είσοδοι μεταναστών από Έβρο και νησιά ήταν για το 18μηνο 71.727!! (52.609 το Β΄ εξάμηνο του 2019 και 15.518 το 2020). Όλοι φυσικά εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα. Ο πληθυσμός μιας ολόκληρης πόλης δηλαδή, όπως τα Ιωάννινα, πέρασε παράνομα τα ελληνικά σύνορα, αλλά στη Ν.Δ. δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας (για την ΝΔ αρκούν οι επικοινωνιακές ατάκες ότι αποσυμφορήθηκαν τα νησιά).

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο υπουργός του, για το μόνο που ανησυχούν είναι στο πως θα ολοκληρωθούν οι υπερδομές μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Βλέπετε έχουν δεσμευτεί σε μεταναστευτικά μνημόνια. Εκεί που δεσμεύτηκαν θέλουν να είναι συνεπείς και να τηρήσουν τον λόγο τους…

Share this

Αφήστε μια απάντηση