Θεοφάνεια : ΕΔΕ για τον παπά που «αγίασε» χωριό της Λαμίας με… υδροφόρα

Share this

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η εικόνα του ιερέα της ενορίας του Σ.Σ Λιανοκλαδίου να ανεβαίνει σε υδροφόρα και να «ραντίζει» με αγιασμό ολόκληρο το χωριό.

Από την πλευρά του ο δήμος Λαμιέων ανέφερε πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό, ενώ τόνισε πως έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το συμβάν ώστε οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στο βίντεο φαίνεται ο ιερέας να γυρίζει με το αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη περιοχή και να ρίχνει αγιασμό με τη μάνικα.

Μετά από τις αντιδράσεις, ο δήμος Λαμιέων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται πως «σε σχέση με βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε και υπονοεί την εμπλοκή του Δήμου Λαμιέων σε δράσεις ιερωμένου έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω. Ο συγκεκριμένος Ιερέας αιτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021 στο Δήμο την χορήγηση του συγκεκριμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου, για εργασίες καθαριότητας στο προαύλιο του Ιερού ναού. Είναι η πολλοστή φορά που κατατίθεται παρόμοιο αίτημα από τον συγκεκριμένο ιερέα για την συγκεκριμένη εκκλησία, το οποίο συνήθως ικανοποιείται και μάλιστα άμεσα».

«Ο Δήμος Λαμιέων ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για παραπλάνηση των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη χρήση του πυροσβεστικού αυτοκινήτου. Όταν ενημερώθηκε για τα συμβάντα διατάχτηκε ΕΔΕ για να φωτιστούν τα πραγματικά περιστατικά και να καταλογιστούν οι ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Share this

Αφήστε μια απάντηση