Πρωτοχρονιά όπως Χριστούγεννα – Αυστηρά μέτρα και κανόνες

Πρωτοχρονιά όπως Χριστούγεννα – Αυστηρά μέτρα και κανόνες

Όπως περάσαμε τα Χριστούγεννα, έτσι θα περάσουμε και την Πρωτοχρονιά, με αυστηρά μέτρα και κανόνες.

Για τη μετάβασή μας σε φιλικό σπίτι θα πρέπει να στείλουμε sms με τον κωδικό 6 στο 13033 και αντίστοιχο για την επιστροφή μας. Όμως όλα αυτά μέχρι τις 22:00 το βράδυ καθώς τότε αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 5:00 το πρωί, με εξαιρέσεις για λόγους υγείας και εργασίας.

Στους δρόμους θα βρίσκονται σχεδόν 5.000 αστυνομικοί για εντατικούς και αυστηρότατους ελέγχους ενώ έχουν επιστρατευθεί ακόμη και τα drones της αστυνομίας.

Κυβερνητική τηλεδιάσκεψη για την αυστηρή τήρηση των μέτρων πραγματοποιήθηκε το πρωί, ώστε να αποφευχθούν περιστατικά όπως το κορονο-πάρτι που έγινε στην Χαλκιδική που διοργάνωσαν ενήλικοι.

Στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής αστυνομικοί που έκαναν περιπολία αντιλήφθηκαν πάρτυ σε διαμέρισμα. Το είχαν νοικιάσει, όπως αποδείχθηκε, 9 ανήλικοι στους οποίους βεβαιώθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί ενώ μετά τις 10 το βράδυ κεντρικοί δρόμοι θα «σφραγίζονται» για να ελέγχονται όλα τα οχήματα.

Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας τονίστηκε ότι θα επιδειχθεί ιδιαίτερη αυστηρότητα στους ελέγχους στα διόδια και τήρηση δίχως παρεκκλίσεις όλων των πρωτοκόλλων καθώς κάποιοι με διάφορες δικαιολογίες κατάφεραν να βγουν από τους νομούς τους για να κάνουν διακοπές.

Οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές μόνο την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, με μέγιστο αριθμό πιστών τα 25 άτομα για απλές εκκλησίες και 50 για μητροπόλεις.

Αλλαγή έτους στους δρόμους για τους αστυνομικούς

Πέρα από τους ελέγχους που θα γίνονται στους δρόμους, η αστυνομία έχει βασικό στόχο τα «κρυφά» ρεβεγιόν για την αποτροπή υπεράριθμων συγκεντρώσεων σε οικίες και άλλους χώρους, με την πιθανότητα και εναέριας επιτήρησης περιοχών με drones.

Στο στόχαστρο μπαίνουν βίλες οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχουν νοικιαστεί μέσω Airbnb, προκειμένου να φιλοξενήσουν ιδιωτικά ρεβεγιόν. Μιλάμε για πολυτελή σπίτια που διαθέτουν ανέσεις, μπορούν όμως να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης και αυτό θέλουν να αποφύγουν οι αρχές.

Υπό επιτήρηση και στενή παρακολούθηση θα βρεθούν και ιδιωτικές σελίδες σε social media, καθώς ιδιοκτήτες κλαμπ καλούν σε πάρτι με γνωστούς τραγουδιστές και με την επισήμανση ότι απαγορεύεται να ανεβάσουν βίντεο.

Σε τέτοιες περιπτώσεις εξακρίβωσης υπεράριθμων συγκεντρώσεων θα ενημερώνονται οι αρμόδιοι εισαγγελείς και αν κρίνεται σκόπιμο θα ακολουθούν αστυνομικές επεμβάσεις, συλλήψεις και βεβαίωση προστίμων 3.000 ευρώ για τον ιδιοκτήτη και 300 ευρώ για κάθε καλεσμένο.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα, Χαρά Γιαννοπούλου

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση