Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: Το 2021 θα είναι η χρονιά των νησιών μας!

Share this

Το 2020 που έφυγε ήταν η χρονιά που σίγουρα όλοι θα έχουν χαραγμένη για πολύ καιρό στην μνήμη τους. Για τους νησιώτες του Αιγαίου όμως, εκτός όλων των άλλων προβλημάτων, ήταν μια κρίσιμη χρόνια για το μεταναστευτικό.

Ολοκληρώνεται ο έκτος χρόνος συνεχούς μεταναστευτικής πίεσης που βιώνουν τα νησιά. Έχει ξεκαθαρίσει πλήρως ο διαφαινόμενος σχεδιασμός αλλά και οι δρομολογούμενες γεωπολιτικές εξελίξεις. Είναι πραγματικά πρωτόγνωρες οι προκλήσεις που θα κληθούν το νέο έτος να αντιμετωπίσουν οι νησιώτες.

Η πίεση που δέχονται είναι τετραπλή:

• Από την Τουρκία: ασύμμετρη απειλή με όχημα το μεταναστευτικό, ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, επεκτατικές βλέψεις, καλλιέργεια φιλοπολεμικού κλίματος.

• Από την Ευρωπαϊκή Ένωση: Αντιμετώπιση των νησιών σαν χώρο ανάσχεσης των ροών, με την χρηματοδότηση εγκαταστάσεων υπερδομών-πόλεων με σκοπό τον μόνιμο εγκλωβισμό από την μία και φιλτραρίσματος των ροών από την άλλη. Η Ευρώπη θέλει να δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπο της, αρκεί οι επιπτώσεις από το μεταναστευτικό να συμβαίνουν κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από αυτήν.

• Από το ίδιο το ελληνικό κράτος: Με προσέγγιση μυωπική, προσπαθεί να περιορίσει το πρόβλημα στην πιο ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή, στο Ανατολικό Αιγαίο. Μέσα από έναν καθαρά γραφειοκρατικό τρόπο και με την διάβρωση της πολιτικής εξουσίας από τον ευρωπαϊκό πακτωλό χρημάτων που κατευθύνονται στο μεταναστευτικό, η Ελληνική κυβέρνηση είναι ανήμπορη δυστυχώς να ασκήσει εθνική πολιτική. Αντί να βοηθήσει τα νησιά, την καρδιά της Ελλάδας, τα έβαλε με τους ακρίτες νησιώτες στέλνοντας τα ΜΑΤ να επιβάλουν την μετατροπή τους σε φυλακές. Κατόρθωσε να αποσταθεροποιήσει τα νησιά με την εισβολή των ΜΑΤ δίνοντας την ευκαιρία στον Ερντογάν να πιέσει με εισβολή μεταναστών και το μέτωπο του Έβρου. Τώρα θέλει να δημιουργήσει «πιλοτικές» υπερδομές- μουσουλμανικές πόλεις, παραδίδοντας γη και κυριαρχικά δικαιώματα σε ξένους για να είναι συνεπής στην αμφιλεγόμενη ευρωπαϊκή πολιτική. Το παράδοξο αλλά και συνάμα εθνικά επικίνδυνο, είναι ότι ενώ η νέα ευρωπαϊκή πολιτική δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη, η κυβέρνηση με πανηγυρικούς τόνους υπογράφει ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ των νησιών. Έφτασε στο σημείο να επαναφέρει τον γεωγραφικό περιορισμό που το ΣτΕ είχε αποφασίσει ότι είναι αντισυνταγματικός. Η Ελληνική κυβέρνηση με τις αποφάσεις της προσπαθεί να απομονώσει και να αποκόψει τα νησιά από την υπόλοιπη χώρα. Ας σκεφτούμε μόνο ποιος το επιθυμεί διακαώς αυτό, για να καταλάβουμε το εθνικά ολέθριο λάθος.

• Από τους ασκούντες την εξουσία στα νησιά: Για να γίνουν αρεστοί στην κεντρική εξουσία και προσδοκώντας τα εφήμερα κέρδη από την άσκηση μικροπολιτικής, δεν διστάζουν σε οτιδήποτε τους παρουσιαστεί σαν λύση, να το υπογράφουν και να το προβάλουν σαν έργο “ανάπτυξης” (μνημόνια, προσπάθεια δημιουργίας νέων κέντρων μεταναστών στα νησιά)! Όλα με το αζημίωτο αφού το ταμείο αλληλεγγύης από υπουργείο Μετανάστευσης χορηγεί πακτωλό χρημάτων προς τους Δήμους που σηκώνουν το βάρος.

Ταυτόχρονα, στα νησιά δρουν ανενόχλητα παρά τις αντίθετες εξαγγελίες, αμφιλεγόμενες ΜΚΟ, πράκτορες και διακινητές δημιουργώντας μία εκρηκτική κατάσταση.

Μπροστά σε μία πραγματική καταιγίδα που εξελίσσεται σε τσουνάμι, οι νησιώτες έχουν δείξει αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και έχουν απαιτήσει λύσεις που να είναι βιώσιμες.

Έχουν απαιτήσει μετά από έξι χρόνια πειραματισμών να γίνει επιτέλους καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

Οι νησιώτες έχουν αποδείξει ότι δεν πτοούνται από τις τουρκικές προκλήσεις.

Έχουν, κατά συντριπτικό ποσοστό, γυρίσει την πλάτη στην παρασιτική οικονομία που προέρχεται από το μεταναστευτικό.

Έχουν κατέβει ενωμένοι, κατά χιλιάδες σε πορείες, για να διεκδικήσουν ισονομία με άλλες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης. Να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για τον τόπο τους.

Έχουν αναμετρηθεί με την πρωτόγνωρη ωμή βία που ασκήθηκε για την δημιουργία των καταστροφικών υπερδομών και δεν κιότεψαν.

Είναι πλέον ενωμένοι και ενημερωμένοι. Κανείς δεν μπορεί να τους ξεγελάσει ή να τους εξαγοράσει. Δεν ζητούν, αλλά απαιτούν. Ποιος μπορεί να πει ότι έχουν άδικο;

Το 2021 θα είναι μια καθοριστική χρονιά για τα νησιά. Είναι η χρονιά που θα κριθεί αν ο ευρωπαϊκός σχεδιασμός για την μετατροπή των νησιών σε αποθήκες ανθρώπων θα γίνει αποδεκτός. Είναι η χρονιά που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τις προκλήσεις κατάματα και να γκρεμίσει τις αυταπάτες της, που λειτουργούν αποσταθεροποιητικά.

Για τους νησιώτες δεν υπάρχουν τέτοιου είδους διλλήματα.

Η δύναμη του ελληνισμού είναι το Αιγαίο.

Το Αιγαίο είναι και η Χίος και η Λέσβος και η Σάμος και η Λέρος και η Κως και η Ρόδος και το Καστελόριζο!

Καλή χρονιά σε όλους. Το 2021 θα είναι η χρονιά των νησιών μας!

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Share this

Αφήστε μια απάντηση