Λάρισα: Μαθητές και εκπαιδευτικός δημιούργησαν διαδραστικό χάρτη με τα κάλαντα (audio)

Λάρισα: Μαθητές και εκπαιδευτικός δημιούργησαν διαδραστικό χάρτη με τα κάλαντα (audio)

Οι ιδιαίτερες συνθήκες λόγω κορονοιού δεν θα επιτρέψουν στους μικρούς μαθητές να ξεχυθούν στους δρόμους και στα σπίτια με τα τρίγωνά τους για να τραγουδήσουν τα κάλαντα και να μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Ιησού.

Η «έξυπνη» ιδέα μιας εκπαιδευτικού του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου όμως έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές της να μπουν στο πνεύμα των ημερών με έναν διαφορετικό τρόπο. Συλλέγοντας πληροφορίες για τα κάλαντα διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας.

Η κ. Χριστίνα Κουτσελίδα, εκπαιδευτικός πληροφορικής στα σχολεία του Μακρυχωρίου και Συκουρίου του Δήμου Τεμπών, παρότρυνε τους μαθητές της να συγκεντρώσουν τα κάλαντα όσων περιοχών εκείνοι γνώριζαν.

«Εντυπωσιάστηκαν από την αρχή με την ιδέα. Άρχισαν τη συλλογή τους αλλά ήταν δύσκολο να βρουν από όλη την Ελλάδα. Αρχικά συνέλεξαν από 24 περιοχές. Η ανάρτηση όμως σε ιστοσελίδα εκπαιδευτικών βοήθησε πολύ και με την συμβολή εκπαιδευτικών και απλού κόσμου από όλη την Ελλάδα πετύχαμε να συγκεντρώσουμε παραδοσιακά κάλαντα από 56 διαφορετικές περιοχές» εξηγεί η Κουτελίδα, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας.

Μέσω του διαδραστικού χάρτη πλέον όσοι ενδιαφέρονται έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τα κάλαντα από όλη την Ελλάδα.

Πατήστε στον χάρτη για να ακούσετε τα κάλαντα.

www.ert.gr

Κων/να Θεοχαρούλη
image}

Αφήστε μια απάντηση