Οι hackers στοχοποιούν τον χώρο της υγείας

Share this

Οι hackers στοχεύουν υποδομές ζωτικής σημασίας, όπως η φαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη

Τα νέα δεδομένα, που δημιουργεί η πανδημία του COVID-19, φαίνεται ότι αφουγκράζεται πλήρως το ψηφιακό έγκλημα. Έτσι, πλέον οι hackers στοχεύουν υποδομές ζωτικής σημασίας, όπως η φαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη, το Βιομηχανικό Internet of Things και η εκπαίδευση.

Η υγειονομική περίθαλψη έχει αποτελέσει τον τέλειο στόχο για το ψηφιακό έγκλημα, καθώς η κοινωνία εξαρτάται από αυτήν και οι οργανισμοί της έχουν συνήθως λιγότερους πόρους και πιο αργή καινοτομία. Η εκπαίδευση πληροί, επίσης, αυτό το κριτήριο και θα μπορούσε να είναι ένας άλλος πρωταρχικός στόχος για το ψηφιακό έγκλημα.

Η ψηφιακή απειλή για τον κλάδο της υγείας εκτείνεται πέρα από τα νοσοκομεία και τις χειρουργικές επεμβάσεις. Λόγω του αγώνα για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου, οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι ερευνητικές εγκαταστάσεις θα συνεχίσουν, επίσης, να αντιμετωπίζουν δυσμενείς ψηφιακούς κινδύνους ασφαλείας.

Στο μεταξύ, τους επόμενους 12 μήνες, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα γίνουν επίσης στόχος, καθώς θα μεγαλώνουν σε κύρος και κερδοφορία. Επίσης, αναμένεται ότι κρίσιμες υποδομές και το Βιομηχανικό Internet of Things θα συνεχίσουν να βρίσκεται στο στόχαστρο των hackers.

Μηδενική εμπιστοσύνη

Η αλλαγή στον τρόπο εργασίας έχει διευρύνει την επιφάνεια των online επιθέσεων και έχει κάνει τη ζωή ακόμη πιο δύσκολη για τις ομάδες ασφαλείας. Η εξ αποστάσεως εργασία έχει αποτελέσει και θα συνεχίσει να αποτελεί πρόσφορο έδαφος για το ψηφιακό έγκλημα.

Όπως αναφέρει η HP στις προβλέψεις της για το 2021, “η μηδενική εμπιστοσύνη ως έννοια δεν είναι καινούργια. Η μηδενική εμπιστοσύνη είναι η καλύτερη αμυντική προσέγγιση για τη διευκόλυνση της εξ’ αποστάσεων εργασίας”.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι μέθοδοι ελέγχου ταυτότητας είναι ένας βασικός παράγοντας μηδενικής εμπιστοσύνης, γι’ αυτό αναμένεται στο μέλλον εντατικοποίηση της χρήσης τεχνολογιών, όπως η βιομετρική από τους τελικούς χρήστες.

Νέα προσέγγιση στην ασφάλεια

“Όλα από τις απομακρυσμένες συσκευές των εργαζομένων έως τις βιομηχανικές συσκευές IoT έχουν έρθει στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Για να ανταποκριθούν σε αυτήν την πρόκληση, οι επιχειρήσεις πρέπει να επανεξετάσουν τις αρχιτεκτονικές και τους ελέγχους ασφαλείας τους και να εκμεταλλευτούν την τεχνολογική καινοτομία για να τους βοηθήσει να υποστηρίξουν αυτό το νέο περιβάλλον”, αναφέρουν τα στελέχη της HP.

Όπως εξηγούν, οι τεχνολογίες που υποστηρίζονται από το hardware, όπως micro virtualization, είναι διαφανείς για τον τελικό χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν “κλικ” σε συνημμένα email και να κατεβάσουν αρχεία όπως θα έκαναν κανονικά, αλλά είναι ασφαλή γνωρίζοντας ότι αν κάτι είναι κακόβουλο, καθίσταται αβλαβές. Με την τεχνολογία αυτή, οι hackers δεν βρίσκουν τίποτα να κλέψουν και οι οργανισμοί μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ερχόμενες απειλές του 2021.

Πηγή: www.sepe.gr/

Share this

Αφήστε μια απάντηση