ΠΟΕΔΗΝ: Ο «Άγιος Σάββας» υπολειτουργεί με 200 εργαζόμενους- Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις

Share this

Έχει ξεφύγει από τον έλεγχο  η κατάσταση στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, καθώς έχει αναστείλει βασικές του λειτουργίες λόγω διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι 200 εργαζόμενοι είναι εκτός υπηρεσίας, οι 70 από αυτούς νοσούν με κορωνοϊό και 130 βρίσκονται σε καραντίνα. Η Ομοσπονδία συμπληρώνει ότι οι εισαγωγές είναι ελάχιστες και χειρουργεία γίνονται μόνο εκτάκτως.

«Κλειστά είναι στο 4ο όροφο του νοσοκομείου η παθολογική και το Κ5 χειρουργικό. Κλειστά επίσης, στον 3ο όροφο,  το ενδοσκοπικό, η χειρουργική και το Κ3 βραχείας νοσηλείας.Τα μαγειρεία δουλεύουν με προσωπικό  ιδιωτικής εταιρείας αφού το προσωπικό νοσεί ή είναι σε καραντίνα», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Φτάσαμε στα μη περαιτέρω», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος προσθέτοντας ότι «Λέγαμε για τακτικά τεστ στο προσωπικό, λέγαμε να γίνονται τακτικά τεστ σε συνοδούς και ασθενείς και όμως όχι. Η τακτική της ατομικής ευθύνης που προωθείται από το υπουργείο υγείας μας οδήγησε σε αυτή τη κατάσταση».

Την ίδια ώρα, αντίθετη με την απόφαση της η 1η ΥΠΕ για μετακίνηση προσωπικού από τον Αγιο Σάββα στο Νοσοκομείο Σωτηρία για να ανοίξει ΜΕΘ κορωνοϊού, δηλώνει με ανακοίνωσή της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ παράλληλα  ζητά την άμεση ανάκληση των μετακινούμενων.

Η Ομοσπονδία αναφέρεται σε άσκοπες μετακινήσεις υπαλλήλων μεταξύ αυτών και συνδικαλιστικού στελέχους που απαγορεύεται από τον νόμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: 

Το Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» εμφανίζει αρκετά κρούσματα κορωνοϊού στο προσωπικό και ασθενείς. Δεκάδες υπάλληλοι νοσούν, καθώς επίσης και πολλοί βρίσκονται σε καραντίνα ως επαφές θετικών κρουσμάτων.

Με απόφασή της η 1η ΥΠΕ μετακινεί προσωπικό από τον ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ στο Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ για να ανοίξει ΜΕΘ κορωνοϊού.

Δεν είναι δυνατόν να αποδεκατίζονται τα άλλα Νοσοκομεία της Αττικής. Ασφαλώς και πρέπει να λειτουργήσουν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ αλλά με προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού. Ακόμη και με επίταξη προσωπικού και κλινών ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα χωρίς αστερίσκους.

Μεταξύ των υπό μετακίνηση υπαλλήλων βρίσκεται και ο Κώστας Καταραχιάς συνδικαλιστικό στέλεχος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» που προστατεύεται από το Ν.1264/82 και δεν μπορεί να μετακινηθεί.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση των μετακινούμενων.

Share this

Αφήστε μια απάντηση