Κορωνοϊός: Ποια διαδικασία θα ακολουθούν οι πολίτες για να εμβολιαστούν – Τι είπε ο Κυρ. Πιερρακάκης

Share this

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναφορικά με το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Σχετικά με το πώς οι πολίτες θα μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία τους στη σχετική πλατφόρμα, ώστε να μπαίνουν σε σειρά για να εμβολιαστούν, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι «Ο τρόπος θα είναι εξαιρετικά απλός για τον πολίτη. Τώρα τελειώνουμε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να πραγματοποιηθεί μία άσκηση, η οποία είναι η πιο δύσκολη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παγκοσμίως. Πρέπει πολλά συστήματα να διαμορφωθούν και χιλιάδες άνθρωποι να συντονιστούν. Θα χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά μέσα, έχουμε ήδη μιλήσει για πλατφόρμες, για το emvolio.gov.gr, και την άυλη συνταγογράφηση. Στεκόμαστε κυρίως για το κλείσιμο του ραντεβού στην άυλη συνταγογράφηση. Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr θα μοιάζει με τις αντίστοιχες που μπαίνει κανείς για να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο. Θα προτείνουμε ραντεβού στους πολίτες, που θα μπορούν να τα αλλάξουν. Θα διαμορφώσουμε κανάλια εξυπηρέτησης για τους πολίτες που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες. Αυτά θα τα ανακοινώσουμε στην πορεία. Τηλεφωνικό κέντρο δεν θα υπάρχει με τη μορφή που το ξέρουμε».

«Θα έχουμε έναν πολύ εύκολο τρόπο για τον κόσμο που δεν έχει ψηφιακές δεξιότητες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να τους εξυπηρετήσουμε. Θα υπάρξουν φυσικά σημεία όπου θα μπορεί ο κόσμος αυτός να πάει για να μάθει ποια είναι τα προτεινόμενα ραντεβού από εμάς, και αν θελήσει να τα αλλάξει», συνέχισε ο ίδιος.

«Είναι αναγκαίο οι δύο δόσεις να γίνουν συντονισμένα. Σε οτιδήποτε αφορά σε υγειονομικό πρωτόκολλο, θα τα ανακοινώσει η επιτροπή εμβολιασμού, και δε θα υπάρχει χαλαρότητα. Θα πρέπει να υπάρχει πειθαρχία στα ραντεβού, γιατί είναι θέμα εθνικής σημασίας», πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης.

Share this

Αφήστε μια απάντηση