Μητσοτάκης : Πάνω από όλα η υγεία – Θα συνεχιστεί η στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κοροναϊού, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

«Για όσο διάστημα χρειάζεται, ένα τρίμηνο τουλάχιστον θα κάνουμε χρήση των εργαλείων που έχουν αποδειχθεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά», σημείωσε λέγοντας πως η κυβέρνηση έκανε το σωστό και επιβεβλημένο παρά το ότι γνώριζε πως θα έχει κόστος στην οικονομία.

«Πρώτα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας και λυπάμαι που δεν μειώθηκαν γρήγορα τα κρούσματα και η πίεση στο ΕΣΥ. Κάναμε το σωστό και το επιβεβλημένο αν και ξέραμε ότι θα έχει κόστος στην οικονομία. Τα μέτρα που ανακοινώσαμε είναι εναρμονισμένα με τις υποδείξεις των ειδικών. Βλέπω ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν βήματα προς τα πίσω που πρώτα άνοιξαν την αγορά. Θέλω να διαβεβαιώσω όσους πλήττονται ότι όπως η πολιτεία στάθηκε δίπλα τους θα συνεχίσει να το κάνει», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «η χώρα έχει καταφέρει να προστατεύσει θέσεις εργασίας και την στήριξη των χαμηλόμισθων. Θα συνεχίζουμε να το κάνουμε όσο χρειάζεται. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Το click away ξέρω ότι δεν μπορεί να αναπληρώσει τον τζίρο των γιορτών αλλά είναι κάτι. Πρέπει να προσέξουμε διπλά αυτές τις μέρες έτσι ώστε το 2021 να μας βρει υγιείς και έτοιμους να ξεκινήσουμε τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση