Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη: δράσεις αλληλεγγύης από το Κίνημα Αλλαγής

Share this

Ανακοίνωση του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του Κινήματος Αλλαγής

Σήμερα 5 Δεκεμβρίου, Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, τιμάμε όλους τους Εθελοντές που με περίσσευμα ψυχής, χωρίς ατομικό κέρδος, με αλτρουισμό και κοινωνική ευαισθησία αποτελούν λαμπρό παράδειγμα ανθρωπισμού και είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, πολλές φορές αψηφώντας κινδύνους που απειλούν την ίδια τους τη ζωή.

Η ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία σε εκατομμύρια Εθελοντές να γιορτάσουν την άτυπη δέσμευσή τους για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.

Η εθελοντική προσφορά και η ανάγκη για κοινωνική δράση γίνεται επιτακτική σήμερα καθώς στις αυξανόμενες παγκοσμίως ανθρωπιστικές κρίσεις όπως η φτώχια, η πείνα, οι ασθένειες, ο αναλφαβητισμός, ο ρατσισμός, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος προστίθεται η πανδημία του covid-19.

Το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να αναδείξει ως στάση ζωής τον Εθελοντισμό, ταυτιζόμενο με τις αξίες του όπως η αλληλεγγύη, η αγάπη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η κοινωνική συνοχή και η συλλογική συμμετοχή.

Το Κίνημα Αλλαγής μέσω του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων λαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες εθελοντικής προσφοράς και αλληλεγγύης που εκτός των άλλων ενισχύουν και την εξάπλωση της εθελοντικής συνείδησης στους πολίτες προκειμένου να αναλάβει ο καθένας μας έναν πιο ενεργό κοινωνικό ρόλο.

Με στόχο τη διάδοση της αξίας του Εθελοντισμού και για να τιμήσουμε ό,τι αντιπροσωπεύει αυτή η Ημέρα:

– Oλιγομελές κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη και την Γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, επισκέφθηκε το Χριστοδούλειο Ίδρυμα – Oρφανοτροφείο Θηλέων προκειμένου να παραδώσει τρόφιμα.

– Μέσω της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου προσφέρθηκαν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη καθαρισμού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης, παρουσία του Μητροπολίτη, για τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας.

–  Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης παρέδωσε ανάλογα είδη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κοζάνης.

Για τη συγκέντρωση των παραπάνω ειδών ενεργοποιήθηκαν τα μέλη  και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής στέλνοντας στους συνανθρώπους μας μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Η Γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων
Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Σήμερα, μαζί με τη Γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του Κινήματος Αλλαγής Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα, και ολιγομελές κλιμάκιο, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα, επισκεφτήκαμε το Χριστοδούλειο Ίδρυμα – Ορφανοτροφείο Θηλέων – στο Χαϊδάρι, όπου παραδώσαμε τρόφιμα μακράς διάρκειας. Ένα Ίδρυμα με πολύ σπουδαία δουλειά και έργο, φιλοξενώντας κορίτσια από 7 έως 23 ετών που βρίσκονται εκεί με εισαγγελική εντολή.

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, ως Κίνημα Αλλαγής, πραγματοποιήσαμε αντίστοιχες δράσεις και πρωτοβουλίες και σε άλλες περιοχές της χώρας, με τη Ν.Ε. Κοζάνης να επισκέπτεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κοζάνης, και τη Ν.Ε. Σάμου το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου, παραδίδοντας, επίσης, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη καθαρισμού, για τη συγκέντρωση των οποίων ενεργοποιήθηκαν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής, στέλνοντας στους συνανθρώπους μας ένα ισχυρό μήνυμα αγάπης και ελπίδας.

Η πανδημία του κορωνοϊού μας αφορά όλους, αλλά το βάρος και τις συνέπειες της δεν τις επωμιζόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Για αυτό, σήμερα, οι έννοιες της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας είναι ακόμα πιο ισχυρές. Δίπλα σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Share this

Αφήστε μια απάντηση