Β. Κορκίδης : Ζητά «μορατόριουμ» μέτρων στήριξης και πληρωμών για το 2021

Την ανάγκη σχεδιασμού ενός «μορατόριουμ» μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κοροναϊού και την επιβολή των lockdown, τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

Όπως σημείωσε ο κ. Κορκίδης «το κλείσιμο της φετινής χρονιάς πρέπει να «χωρέσει» όσες περισσότερες απώλειες και ζημίες γίνεται, ώστε να ξεκινήσουμε την επόμενη χρονιά, μετά και τη τρίμηνη αναστολή των πληρωμών, με τις λιγότερες δυνατές και διαχειρίσιμες υποχρεώσεις».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ τόνισε: «Απέναντι στην «σκληρή αλήθεια» των αριθμών αντιπαρατάσσουμε την ελπίδα εξόδου από την ύφεση. Ελπίδα, ότι τελικά θα διαψευσθούν τα χειρότερα σενάρια και το μεγαλύτερο διάστημα της πτωτικής πορείας της οικονομίας της χώρας μας, θα περιοριστεί ως επί το πλείστον στο τρέχον έτος. Από τα συνολικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που παρουσιάστηκαν, το ελπιδοφόρο στοιχείο είναι ότι η καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε αύξηση κατά 1,6% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2019, ενώ η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 14% σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2020».

«Αυτό σημαίνει ότι η αγορά κράτησε και η εσωτερική αγορά αντιστάθηκε σθεναρά, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας» υπογράμμισε ο κ. Κορκίδης, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει μια εξισορρόπηση των εσόδων από τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων με τις συσσωρευμένες δόσεις του 2020 με τις νέες υποχρεώσεις του 2021, «ώστε να αποφύγουμε νέα έκρηξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και λουκέτων» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση