Tesla Model B: Ηλεκτρικό ποδήλατο με Autopilot [Concept]

Tesla Model B concept ebike

Ο βιομηχανικός σχεδιαστής Kendall Toerner με έδρα την Αμερική ξεπέρασε δημιούργησε στα χαρτά το ηλεκτρικό ποδήλατο Tesla Model B, ένα πρωτοποριακό concept που βρίθει καινοτομιών και αποτελεί την μελλοντική λύση για ασφαλείς αστικές μετακινήσεις.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο Tesla Model B διαθέτει δύο ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες που ενσωματώνονται στους τροχούς και επιτρέπουν στον αναβάτη να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει στο δρόμο. Ενσωματώνει αντισυμβατικούς τροχούς οι οποίοι αντί για ακτίνες, ενσωματώνουν αμορτισέρ, που συντελούν στην άνετη οδήγηση.

Tesla Model B concept ebike

Στο πλαίσιο υπάρχει ενσωματωμένη οθόνη υψηλής ευκρίνειας που παρέχει στον αναβάτη πληροφορίες για τη λειτουργία του ποδηλάτου αλλά και για τη διαδρομή που ακολουθεί.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό βέβαια είναι η τεχνολογία αιχμής που εφαρμόζεται στο Model B. Ραντάρ, υπερηχητικοί αισθητήρες και κάμερες βρίσκονται σε διάφορα σημεία του ποδηλάτου «διαβάζοντας» το περιβάλλον και διασφαλίζοντας την ασφαλή μετακίνηση του αναβάτη. Μάλιστα, εφόσον οι συνθήκες το απαιτούν, το e-bike μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο μέσω του Autopilot που διαθέτει.

Tesla Model B concept ebike

Πηγή

Tesla Model B: Ηλεκτρικό ποδήλατο με Autopilot [Concept]Techblog.gr

Αλέξανδρος Παππάς