Ρέθυμνο: Κοινωνικές πρωτοβουλίες και εκπαιδευτικές δράσεις από τον Δήμο

Ρέθυμνο: Κοινωνικές πρωτοβουλίες και εκπαιδευτικές δράσεις από τον Δήμο

Συνεχίζουν τις κοινωνικές πρωτοβουλίες αλλά και τις εκπαιδευτικές δράσεις, που έχουν αναπτύξει κατά τη διάρκεια της καθολικής καραντίνας, τα Τμήματα Παιδείας και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου.

Προκειμένου λοιπόν να έχουν οι δημότες, ως οι κύριοι αποδέκτες και οι άμεσα ωφελούμενοι από τις δράσεις αυτές, συνολική εικόνα για το περιεχόμενό τους, ο Δήμος υπενθυμίζει, ότι λειτουργούν:

• Ολοήμερη, 7 μέρες την εβδομάδα τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης των ευάλωτων πολιτών (28310 55243) για ενημέρωση σχετικά με την πανδημία και τα υγειονομικά μέτρα, παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων, ιατρικές συμβουλές σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς, και ικανοποίηση βασικών καθημερινών αιτημάτων.
• Σταθμοί Παροχής Έκτακτης Βοήθειας σε τρεις θέσεις ώστε να καλύπτονται γεωγραφικά όλες οι περιοχές της πόλης και των προαστίων (τηλ: 28310 51199, 27800, και 26070 ) αντίστοιχα.
• Ιστοσελίδα στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου Ρεθύμνης (www. rethymno.gr, Βλ. Ενότητα Δήμος- Παιδεία Δια Βίου Μάθηση Πρόγραμμα
«Μένουμε Σπίτι» στο όπου, καθημερινά αναρτώνται πρωτότυπες προτάσεις των βρεφονηπιοκόμων – παιδαγωγών των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ρεθύμνης για δημιουργική απασχόληση των μικρών παιδιών.
• Παροχή κυρίως γεύματος με διανομή κατ’ οίκον, σε καθημερινή βάση, σε όλους τους ωφελούμενους του ΚΗΦΗ Ρεθύμνου.
• Κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, το οποίο υποστηρίζουν ανιδιοτελώς, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Κοινωνικής Υπηρεσίας, φροντιστήρια της πόλης και ιδιώτες εκπαιδευτικοί. Ήδη φοιτούν δωρεάν 90 συνολικά μαθητές που προέρχονται από οικονομικά αδύναμες οικογένειες.
• Ανοιχτή βιβλιοθήκη στο Κέντρο Νέων σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη όπου 500 και πλέον τίτλοι δημοφιλών βιβλίων είναι στη διάθεση των δημοτών για δανεισμό για όσο διάστημα η δημόσια βιβλιοθήκη και τα βιβλιοπωλεία παραμένουν κλειστά.
• «Καλάθια αλληλεγγύης» για τη συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας και ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στα σχολεία, με τη συνεργασία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Ρεθύμνου και Συλλόγων Γονέων των σχολικών μας μονάδων.
• Διαδικτυακή γυμναστική σε μικρές ομάδες γυναικών από πτυχιούχους καθηγητές φυσικής αγωγής, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μαζική Άθληση και Γυναίκα».
• Διαδικτυακές συναντήσεις Σχολών Γονέων.

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου
image}

Αφήστε μια απάντηση