Θεσσαλονίκη: Υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένων με το πρόσχημα της πρόκλησης ατυχήματος

Θεσσαλονίκη: Υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένων με το πρόσχημα της πρόκλησης ατυχήματος

Μέλη ελληνοβουλγαρικού κυκλώματος που εξαπατούσαν ηλικιωμένους, αρπάζοντας χρήματα, με πρόσχημα ότι συγγενείς τους είτε προκάλεσαν ατύχημα είτε έπεσαν θύματα ατυχήματος, κάθισαν στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης. Μέσα σε 11 μήνες, εξαπάτησαν 78 ηλικιωμένους. Τους ζητούσαν χρήματα δήθεν για να αποφυλακίσουν τους οικείους τους που είχαν προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο.

Το κύκλωμα έδρασε από τον Φεβρουάριο του 2019 ως και τον Ιανουάριο του 2020, με  λεία  65.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να αρπάξει συνολικά 1.200.000  ευρώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Οι επιτήδειοι τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματα και επιχειρούσαν να τα πανικοβάλουν. Προσποιούνταν τους αστυνομικούς ή τους γιατρούς, πείθοντας για την εμπλοκή των συγγενών τους σε τροχαία και έτσι τους αποσπούσαν τα χρήματα.
Η εξαπάτηση ηλικιωμένων έχει γίνει πλέον μάστιγα, με την ελληνική  αστυνομία να κυκλοφορεί ειδική  διαφημιστική καμπάνια για να τους προειδοποιήσει.
Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, με τους ηλικιωμένους να παραμένουν σε απομόνωση λόγω της πανδημίας, οι επιτήδειοι φαίνεται ότι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να δράσουν.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

www.ert.gr

Πελαγία Θεριού
image}

Αφήστε μια απάντηση