Εστίαση : Ενίσχυση του κλάδου ζητούν οι επιχειρηματίες – Τι ζητούν με επιστολή τους

Τη δημιουργία ειδικού προγράμματος ενίσχυσης του κλάδου της εστίασης και των συναφών επαγγελμάτων ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) με επιστολή της προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει ότι ο κλάδος παραμένει ο πλέον πληττόμενος από την πανδημία, παρά τα μέτρα της κυβέρνησης.  Το δεύτερο lockdown, όπως σημειώνεται, έρχεται να επιβαρύνει ακόμη παραπάνω τα δυσμενή αποτελέσματα στον κύκλο εργασιών του κλάδου (σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ) για το 2ο και 3ο τρίμηνο του 2020. «Παρά τα μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης

Ζητούμενο η ρευστότητα

Η ρευστότητα παραμένει το μεγάλο ζητούμενο για τον κλάδο» αναφέρεται στην επιστολή και προστίθενται τα εξής: «Ο 4ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής (με επιδότηση του 50%) είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που ταχύτατα έδωσε και θα δώσει μια ένεση ρευστότητας σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων του κλάδου.

Η παράταση του lockdown μέχρι 7/12/2020 οδηγεί με βεβαιότητα τον κλάδο στην επαναλειτουργία του λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, με άγνωστα, μέχρι στιγμής, μέτρα περιορισμού της διασποράς.

Το πρόγραμμα

Η ανάγκη για ρευστότητα παραμένει παρά την όποια ενίσχυση της 4ης επιστρεπτέας προκαταβολής και θα πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί για τον κλάδο ένα ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσής του. Ένα πρόγραμμα το οποίο θα καλύπτει το 30% του κύκλου εργασιών του μήνα αναφοράς του προηγούμενου έτους.

Το αίτημα είναι εύλογο, δίκαιο και αναγκαίο και αναλογικό για κάθε επιχείρηση για την επιβίωση των δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων του κλάδου και των εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας».

Πηγή : ΑΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση