Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Πρόστιμα 511.250 ευρώ για 1.685 παραβάσεις μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Πρόστιμα 511.250 ευρώ για 1.685 παραβάσεις μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού

Πρόστιμα ύψους 511.250€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μια επιχείρηση, επέβαλαν τη Δευτέρα 30/11 οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) για 1.685 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Το τετραψήφιο 1520 δέχτηκε συνολικά 3.990 κλήσεις, που αφορούσαν ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Συνολικά, οι υπηρεσίες διενήργησαν 63.386 ελέγχους.

Με τον κύριο όγκο των ελέγχων επιφορτίστηκε η Ελληνική Αστυνομία (53.476).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας

Μη νόμιμη μετακίνηση

Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας τους κλάδου

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε (1) σύλληψη για παράβαση σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ σε φυσικό πρόσωπο για διοργάνωση εκδήλωσης σε οικία, στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων

Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ σε κατάστημα με εποχιακά είδη για παραβίαση αναστολής λειτουργίας και 3.000€ στον υπεύθυνο του καταστήματος, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Επιβλήθηκαν από την Ε.Α.Δ. δύο (2) πρόστιμα συνολικού ύψους 600€. Το πρώτο σε υπάλληλο υπηρεσίας ταχυμεταφορών για μη χρήση μάσκας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το δεύτερο σε φυσικό πρόσωπο για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής

Οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους, επικαιροποιώντας συνεχώς το επιχειρησιακό τους πλάνο, επικεντρώνοντας την δραστηριότητά τους σε Δήμους της επικράτειας που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση