Β. Βασιλικός: Δεν ξέρει κανένας όταν τον πιάσει ο κορονοϊός πώς θα εξελιχθεί (video)

Β. Βασιλικός: Δεν ξέρει κανένας όταν τον πιάσει ο κορονοϊός πώς θα εξελιχθεί (video)

Μέσα από το νοσοκομείο μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι» ο καθηγητής καρδιολογίας του ΑΠΘ Βασίλης Βασιλικός, ο οποίος νοσηλεύεται με κορονοϊό.

Ο καθηγητής ανέφερε πως στον ίδιο τα συμπτώματα ξεκίνησαν σαν αυτά μιας γρίπης «για εφτά μέρες ήμουν καλά και την όγδοη ημέρα επιδεινώθηκα ραγδαίως και είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχει υποκείμενα νοσήματα, κάνω τον αθλητισμό μου κλπ.».

Αυτό που απασχόλησε κυρίως τον κ. Βασιλικό από την αρχή της νοσηλείας του είναι ότι όλα τα ΜΜΕ δείχνουν το πρόβλημα με τις ΜΕΘ και τα κρεβάτια «το οποίο είναι ένα πολύ υπαρκτό πρόβλημα, αλλά αν το φανταστείτε σαν μια αλυσίδα είναι οι λίγο συμπτωματικοί, οι συμπτωματικοί, αυτοί που είναι μέσα στο νοσοκομείο, αυτοί που δεν είναι καλά και πρόκειται να διασωληνωθούν και αυτοί που  είναι διασωληνωμένοι. Υπάρχει το μεγάλο κενό για εμένα, που το διαπίστωσα εδώ πέρα, αυτοί που είναι μετρίως έως σοβαρά και κάποιοι από αυτούς θα διασωληνωθούν. Εκεί, λοιπόν, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κενό στην περίθαλψη και όταν λέμε περίθαλψη όχι στα φάρμακα».

Όταν υπάρχει ένας γιατρός ή τρεις νοσηλευτές  για 50 αρρώστους, δεν μπορούν να έχουν τη φροντίδα των σοβαρά αυτών ασθενών, είπε ο καθηγητής καρδιολογίας. «Στο κενό αυτό χρειάζονται κάποιοι ακόμα, οι οποίοι μπορεί να έχουν ή να μην έχουν ιατρική εκπαίδευση, για να μπορούν να “ξεσκαρτάρουν” αυτούς που πρόκειται να πάνε από τη μέση κατάσταση συμπτωμάτων στην πιο βαριά». Ώστε να προλάβουμε τη διασωλήνωση κάποιων ανθρώπων, σύμφωνα με τον καρδιολόγο. 

«Εμείς οι καρδιολόγοι στην αρχή “γκρινιάζαμε”  γιατί δεν θέλαμε να μπούμε σε μονάδες Covid αλλά εκ των πραγμάτων πήγαμε, μπαίνουν οι χειρουργοί, οι οφθαλμίατροι, εδώ δεν κάνει διακρίσεις πλέον, εδώ έχεις επιστράτευση» δήλωσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην κλινική του εικόνα ο κ, Βασιλικός είπε ότι ο «εγώ είχα μια ελαφριά θα έλεγα εικόνα, είχα λίγο πυρετό, πονούσε λίγο ο λαιμός μου, τα τρία πρώτα μου τεστ ήταν αρνητικά και μετά το τέταρτο βγήκε θετικό, μετά από τέσσερις μέρες και δεν είναι ότι τα τεστ δεν είναι καλής ποιότητας, είναι η φυσιολογία και σε ποια ώρα το κάνεις το τεστ».

Αυτή τη στιγμή ο καθηγητής έχει αμφοτερόπλευρη βαριά πνευμονία, την οποία όπως δήλωσε δεν υπήρχε κάποιος λόγος να την έχει, αφού αθλείται και δεν καπνίζει. «Δεν ξέρει κανένας όταν τον πιάσει πώς θα εξελιχθεί» τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

 

 

www.ert.gr

Μαρίνα Θανασοπούλου

Αφήστε μια απάντηση