Χανιά: Δυο οικίσκους για τον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου παρέδωσε η περιφέρεια Κρήτης

Χανιά: Δυο οικίσκους για τον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου παρέδωσε η περιφέρεια Κρήτης

Δυο οικίσκους, που θα βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου Χανίων, με στόχο την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας στα εξωτερικά επείγοντα παιδιατρικά ιατρεία, παρέλαβε το πρωί της Τρίτης η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος από τον περιφερειάρχη Κρήτης.


Ικανοποιείται έτσι το αίτημα των γιατρών της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου για την πιο σωστή αντιμετώπιση παιδιατρικών περιστατικών ύποπτων για κορονοϊό. Η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων δρομολόγησε την προώθηση του αιτήματος και η περιφέρεια Κρήτης παρέδωσε την Τρίτη τους δυο οικίσκους.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κρήτης και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, δήλωσε: «Για άλλη μια φορά η περιφέρεια στάθηκε συμπαραστάτης και αρωγός στις ανάγκες του νοσοκομείου. Οι οικίσκοι θα βοηθήσουν σημαντικά το έργο του παιδιατρικού ΤΕΠ, εμποδίζοντας την όποια εξάπλωση της πανδημίας. Είναι δυο οικίσκοι, ένα εξεταστικό κέντρο και ένας χώρος με τέσσερις θαλάμους αναμονής για τις οικογένειες, προστατεύοντας από τις καιρικές συνθήκες και από τη μετάδοση του ιού. Η περιφέρεια Κρήτης επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά όταν το νοσοκομείο έστειλε το αίτημα. Είμαστε έκπληκτοι από την ταχύτατη υλοποίηση και εντυπωσιασμένοι από το αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τώρα που τρέχει το ΕΣΠΑ 2014-2020, είμαστε στο στάδιο της ωρίμανσης για ένα ποσό γύρω στα 2.900.000 ευρώ που αφορούν σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου, ενώ τρέχουν οι διαδικασίες και για το ΕΣΠΑ 2021 – 2027. Εκεί μιλάμε για ένα ποσό που υπερβαίνει τα 3,5 εκατ. σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και θα αποτέλεσει «πνοή» για το έργο των γιατρών των Χανίων».

Ο περιφερειάρχης:
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης μέσα από συνεννόηση που έχουμε με όλες τις διοικήσεις και την 7η ΥΠΕ. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι η περιφέρεια έχει συμβάλει με ένα ποσό 23,5 εκατ. για πληρωμή γιατρών γιατρών και νοσηλευτών που έχουν προσληφθεί για covid. 550 άτομα πληρώνονται μέσα από τον προϋπολογισμό του ΕΣΠΑ από την περιφέρεια, ενώ σημαντικά έργα εξοπλισμού έχουν δημοπρατηθεί.»

Η Διευθύντρια της Παιδιατρικής:
Η Διευθύντρια της Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Χανίων, Παναγιώτα Χίνου ευχαρίστησε την περιφέρεια για την προμήθεια των οικίσκων, που θα διευκολύνουν την εξέταση των παιδιών και τη μετέπειτα αντιμετώπιση των παδιατρικών περιστατικών, καθώς και τη διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων που προώθησε άμεσα το αίτημά τους. «Τα παιδιά θα έρχονται εδώ και θα εξετάζονται κανονικά απλώς τα ύποπτα περιστατικά δηλ. τα εμπύρετα που πριν έμπαιναν μέσα στον χώρο των ΤΕΠ, σε έναν χώρο πάλι ξεχωριστό, τώρα θα εξετάζονται στους οικίσκους και δε θα μπαίνουν στον χώρο των ΤΕΠ. Τα υπόλοιπα παιδιά που δεν έχουν ύποπτα συμπτώματα θα μπαίνουν για εξέταση στον άλλο χώρο«, επισήμανε η κα Χίνου.

www.ert.gr

Σοφία Θεοδωράκη
image}

Αφήστε μια απάντηση