Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δεν ετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δεν ετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα

«Η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε ποτέ ουσιαστικά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Θεσσαλίας και το δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, κάνοντας λόγο για «μαύρο Νοέμβριο».

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε ποτέ σε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μάλλον είναι πιο εύκολο για την κυβέρνηση να σχεδιάζει αεροδιακομιδές ασθενών στην Αθήνα, παρά να δημιουργεί ΜΕΘ και να κάνει μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών».

«Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας φαίνεται άλλωστε από το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό για το 2021, μειώνει τους διαθέσιμους πόρους για την υγεία κατά 600 εκ. ευρώ εν μέσω πανδημίας!», πρόσθεσε και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «παραπλανητικά ισχυρίζεται ότι έδωσε επιπλέον 293 εκ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ για την υγεία καθώς, με βάση τα στοιχεία, τα 263 εκ. από αυτά δόθηκαν από το κράτος ώστε να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων που βρέθηκαν σε αναστολή και μόλις τα 30 εκ. για τη δημόσια υγεία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο θέμα της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «όχι μόνο έχει διπλασιάσει την αποζημίωση που δίνει στους ιδιώτες για κάθε κλίνη ΜΕΘ, αλλά προχωρά στην καταβολή της αποζημίωσης για όλες τις ιδιωτικές κλίνες, στις κλινικές που επιτάσσει, είτε νοσηλεύονται εκεί ασθενείς είτε μένουν κενές».

Όσον αφορά τη στήριξη της κοινωνίας που πλήττεται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι «για τους εργαζόμενους σε αναστολή, το δώρο Χριστουγέννων φέτος δεν θα δοθεί στη βάση του ονομαστικού τους μισθού, αλλά στη βάση της μηνιαίας αποζημίωσης των 534 ευρώ», ενώ για την επιστρεπτέα προκαταβολή έκανε λόγο για «δάνεια» που χορηγεί η κυβέρνηση «αντί για μια γενναία μη επιστρεπτέα ενίσχυση, που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις δραματικές συνέπειες και του δεύτερου lockdown».

Σχολιάζοντας τέλος τις φωτογραφίες που δείχνουν τον πρωθυπουργό να έχει πάει για βόλτα με ποδήλατο στην Πάρνηθα την περασμένη Κυριακή, μαζί με αρκετά άτομα, χωρίς να τηρούνται μέτρα προστασίας, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι να ζητήσει συγγνώμη». Απαντώντας δε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που έκανε λόγο για έναν «ανθρώπινο πρωθυπουργό», σημείωσε ότι «δεν είναι δείγμα ανθρωπιάς ο πρωθυπουργός να σπάει τα μέτρα της καραντίνας, είναι δείγμα αλαζονείας».

«Δεν είναι δείγμα ανθρωπιάς να νομίζει ότι μπορεί να διασκεδάσει τη στιγμή που η χώρα μαστίζεται από την πανδημία, ούτε είναι δείγμα ανθρωπιάς αυτό να συμβαίνει τη στιγμή που δε λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την αντιμετώπιση της οικονομικής καταστροφής», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος και κατέληξε:

«Ξέρουμε, βέβαια, ότι η συγγνώμη και η ευθύνη είναι άγνωστες λέξεις και για τον κ. Μητσοτάκη και για τους υπουργούς του».

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση