Μαθητικός Διαγωνισμός για τα 75 χρόνια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Μαθητικός Διαγωνισμός για τα 75 χρόνια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με πολυετή παρουσία στην Ελλάδα, μαζί με φορείς από τον χώρο της εκπαίδευσης, καλούν τους μαθητές και τις μαθήτριες της χώρας να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με τίτλο: «75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη. Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο που φανταζόμαστε».

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Ελλάδα σε συνεργασία με το UNRIC – Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών (Γραφείο για Ελλάδα και Κύπρο), το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔOM), το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων, την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Με αφορμή τον εορτασμό της 75ης επετείου ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, συμμετέχοντας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, παιδιά και έφηβοι καλούνται να εκφράσουν δημιουργικά τις απόψεις, τις ανησυχίες και τα όνειρά τους για το μέλλον.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα, που φοιτούν στην πρωτοβάθμια (Νηπιαγωγείο, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Τάξη Δημοτικού) και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Α,Β,Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου), μεταξύ των οποίων και μαθητές πρόσφυγες των αντίστοιχων ηλικιακών ομάδων, που φοιτούν σε Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) ή σε δομές μη τυπικής εκπαίδευσης.

Στις κατηγορίες συμμετοχής στον διαγωνισμό περιλαμβάνονται: η δημιουργία βίντεο, αφίσας, ζωγραφιάς ή κόμικ, καθώς και η συγγραφή κειμένου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, λόγω τον μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορτονοϊού, προκρίνεται η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών με ατομικές συμμετοχές που θα σταλούν ηλεκτρονικά από τους/τις εκπαιδευτικούς, ως αποτέλεσμα επεξεργασίας του θέματος (του διαγωνισμού) στο μάθημα. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν στις αντίστοιχες τάξεις, να συμμετάσχουν αυτόνομα στον διαγωνισμό, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά το έργο τους με τη βοήθεια των γονιών/κηδεμόνων τους.

Οι συμμετοχές μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη σχετική ιστοσελίδα ως την 15η Φεβρουαρίου 2021.

Τις δημιουργίες των μαθητών θα αξιολογήσει ειδική Επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη των φορέων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Διοργάνωσης του διαγωνισμού.

Η καλύτερη συμμετοχή ανά τάξη θα λάβει ως βραβείο ένα υβριδικό tablet. Στις συμμετοχές που θα διακριθούν θα δοθούν αναμνηστικά δώρα. Αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής θα αποσταλούν σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους.

Οι βραβευθείσες συμμετοχές θα προβληθούν μέσα από την ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας καθώς και των φορέων της Επιτροπής Διοργάνωσης του διαγωνισμού.

Δείτε εδώ τις αναλυτικές οδηγίες συμμετοχής στον διαγωνισμό.


Πηγή/ φωτογραφία: unric.org

www.ert.gr

Νικόλαος Περδικάρης
image}

Αφήστε μια απάντηση