Εφαρμογή των συμπερασμάτων του Οκτωβρίου ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης από Μακρόν και Μισέλ

Εφαρμογή των συμπερασμάτων του Οκτωβρίου ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης από Μακρόν και Μισέλ

Την εφαρμογή των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες,  ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο κατά την επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν όσο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ηγετών των χωρών μελών της Ε.Ε. η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, έθεσε επί της ουσίας το θέμα των κυρώσεων, όπως αυτές αναφέρονται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου που συνδέονται με τη στάση της Τουρκία

Θέτοντας το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε συνολικά και στις ευρωτουρκικές σχέσεις τονίζοντας. Πραγματοποίησε αποτίμηση της κατάστασης όπως αυτή έχει διαμορφωθεί και έθεσε το θέμα των συμπερασμάτων του Οκτωβρίου εφόσον η Άγκυρα συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ανάλογη ήταν και η θέση που έλαβε κατά την διάρκεια της επικοινωνίας που είχε με το πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ,  στο πλαίσιο της προετοιμασίας της  Συνόδου Κορυφής, όπου αποσαφήνισε τη θέση της ελληνικής πλευράς.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας έχει κατ΄ επανάληψη ταχθεί υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση