Διαδικτυακά σεμινάρια για την αντισεισμική προστασία σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Διαδικτυακά σεμινάρια για την αντισεισμική προστασία σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), θα διοργανώσει επιμορφωτικά – εξ αποστάσεως – σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, την Τετάρτη 2/12 από τις 11:30 π.μ. έως τις 13:30 π.μ. με τίτλο: «Αντισεισμική Προστασία Δημοτικών Σχολείων και Πρόληψη-Διαχείριση Ψυχολογικών Επιπτώσεων» και την Παρασκευή 4/12 από τις 11:30 π.μ. έως τις 13:30 π.μ. με τίτλο: «Αντισεισμική Προστασία Νηπιαγωγείων και Πρόληψη-Διαχείριση Ψυχολογικών Επιπτώσεων».

Τα Διαδικτυακά Σεμινάρια έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν οι Δ/ντές-ντριες, Προϊστάμενοι/νες, Υποδιευθυντές/ντριες, Αναπληρωτές/τριες Δ/ντές-ντριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, που είναι υπεύθυνοι για τις Ενέργειες Διαχείρισης του Σεισμικού Κινδύνου, καθώς και ένας ή δύο εκπαιδευτικοί από την ομάδα Σύνταξης του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Σεισμό, οι οποίοι θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για τα άλλα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Προσκεκλημένοι εισηγητές θα είναι οι κ.κ. Δρ. Κούρου Ασημίνα, Γεωλόγος – Προϊσταμένη Δ/νσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Ο.Α.Σ.Π. με θέμα εισήγησης: “Θέματα Διαχείρισης του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες (Σύνταξη Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης – Διοργάνωση Ασκήσεων Ετοιμότητας).
Δρ. Γεράσιμος Α. Κολαΐτης , καθηγητής Παιδοψυχιατρικής και Δ/ντής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», με θέμα εισήγησης: «Σχολεία εν μέσω Σεισμικότητας και Πανδημίας: Οικοδομώντας αντισεισμική συμπεριφορά, ενδυναμώνοντας ψυχική ανθεκτικότητα.»
Σκοπός των σεμιναρίων είναι να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες, ώστε να μπορούν να χειρίζονται θέματα Αντισεισμικής Προστασίας στα σχολεία τους, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και διαχείρισης περιστατικών. Ειδικότερα, στοχεύει στην ευαισθητοποίησή τους, όσον αφορά σε θέματα, όπως η σύνταξη σχεδίων έκτακτης ανάγκης και η διοργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας, ώστε να γίνει πιο ευκρινής: α) η επίπτωση των σεισμών στην ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών νηπιακής και σχολικής ηλικίας, β) η επιδίωξη του στόχου της υψηλής ψυχικής ανθεκτικότητας απέναντι στους σεισμούς/στις φυσικές καταστροφές στο σύγχρονο περιβάλλον που ενέχει στοιχεία μιας διαρκούς κρίσης λόγω της πανδημίας και γ) η σημασία της Πρόληψης, της Ψυχοσυναισθηματικής Ετοιμότητας και της Παρέμβασης στην προσεισμική/μετασεισμική φάση και ο ρόλος του σχολείου και του εκπαιδευτικού στην ενδυνάμωση του παιδιού σχετικά με το φαινόμενο του σεισμού. Το γεγονός αυτό εκτιμάται, ότι θα συμβάλει καίρια στη δημιουργία ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος και στη διαφύλαξη της προστασίας των μαθητών-τριών και των οικογενειών τους, καθώς και των σχολικών κοινοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και κατ’ επέκταση της ευρύτερης της κοινωνίας.

Τα Διαδικτυακά Σεμινάρια θα υλοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων CISCO Webex Event και οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε αυτά μέσω Η/Υ της σχολικής μονάδας, σε χώρο, που θα επιτρέπει την τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης και προστασίας, ώστε να την παρακολουθήσουν όλοι και όλες με ασφάλεια.

www.ert.gr

Ιωάννης Γιάτσιος
image}

Αφήστε μια απάντηση