Δήμος Κιλελέρ: Προμηθεύτηκε τάμπλετ και θα τα διανείμει σε μαθητές

Δήμος Κιλελέρ: Προμηθεύτηκε τάμπλετ και θα τα διανείμει σε μαθητές

Τη διαδικασία αγοράς ταμπλετών για τους αδύναμους μαθητές του Δήμου Κιλελέρ, ξεκίνησε ο εν λόγω ΟΤΑ από τις 12 Νοεμβρίου. Για τον σκοπό αυτό έλαβε σχετικές προσφορές με την διαδικασία προμήθειας των τάμπλετ να φτάνει στο τέλος της και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η παραλαβή τους. Η όποια καθυστέρηση, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι παράγοντες του δήμου, οφείλεται στα δεδομένα προβλήματα όγκου, που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες ταχυμεταφορών της χώρας μας.

Οι πρόεδροι της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την καταγραφή των αναγκών τηλεκπαίδευσης του κάθε παιδιού, συνδράμοντας στην επίλυση όλων των ζητημάτων, που προκύπτουν. Επίσης είναι διαρκώς κοντά στους μαθητές παροτρύνοντας τους, να επικοινωνούν χωρίς καθυστέρηση και δισταγμό με το τμήμα Προγραμματισμού, Πληροφορικής & Επικοινωνιών του Δήμου στις περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το υλικό ή το λογισμικό της τηλεκπαίδευσης. Το προαναφερθέν τμήμα με εντολή Δημάρχου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα σχολεία, προκειμένου να βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.
Ο Δήμος Κιλελέρ παράλληλα εξασφάλισε σε όλα τα χωριά, μέσω υβριδικής τεχνολογίας, ακόμη και εκεί, που ήταν αντικειμενικά δύσκολο, γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Επιπρόσθετα έχει τοποθετήσει σημεία εξυπηρέτησης δημοτικού ασύρματου δικτύου στο σύνολο των κοινοτικών καταστημάτων του Δήμο.

Σε τοπικές κοινότητες, όπου παρουσιάστηκε πρόβλημα με την παρακολούθηση των εξ’ αποστάσεως μαθημάτων, παραδόθηκαν στους μαθητές τα κοινοτικά καταστήματα προκειμένου να παρακολουθούν τα μάθημα τους μέσω του δημοτικού ασύρματου δικτύου, πάντα τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας.
Ο Δήμος Κιλελέρ μέσω του τμήματος Προγραμματισμού, Πληροφορικής & Επικοινωνιών καινοτόμησε, καθώς από το προηγούμενο απαγορευτικό (lockdown) της άνοιξης δημιούργησε πλατφόρμα σύγχρονης εκπαίδευσης για τους παιδικούς σταθμούς του ώστε τα παιδιά να μην χάσουν την επαφή με το σχολείο τους κατά το ξεκίνημά τους. Γι’ αυτή του την ενέργεια έλαβε συγχαρητήρια επιστολή από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων (ΕΠΑΝΕΚ).
Η Μουσική σχολή του δήμου Κιλελέρ κάνει απρόσκοπτα εξ’ αποστάσεως μαθήματα έχοντας εξασφαλίσει στις υποδομές της γρήγορη ταχύτητα διαδικτύου. Ακόμη βρίσκεται και στη διαδικασία αγοράς τάμπλετ και φορητών Η/Υ για τους καθηγητές της.
Τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Κιλελέρ πραγματοποιούνται πλέον απρόσκοπτα μέσω της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξ’ αποστάσεων συσκέψεων».
Η τηλεργασία για τους υπαλλήλους του Δήμου έχει ενεργοποιηθεί ξανά, όπως και στο πρώτο απαγορευτικό (lockdown), προσφέροντας τους τη δυνατότητα της εξ’ αποστάσεως εργασίας.
Έχει δημιουργηθεί το σύστημα των απομακρυσμένων πληρωμών (easy pay) για την ηλεκτρονική πληρωμή των οφειλών των δημοτών, ενώ λειτουργεί απρόσκοπτα το σύστημα ασφαλούς αμφίδρομης επικοινωνίας με τα μαιευτήρια, προκειμένου να μην χρειάζεται η δια ζώσης δήλωση των τέκνων από τους γονείς τους κατά τη γέννηση.
Εν κατακλείδι σχετικά με τις παρεμβάσεις και τις δράσεις που αφορούν στα σχολεία τονίζεται ότι επισκευάστηκαν όσα σχολικά οικήματα είχαν προβλήματα με στόχο τη διασφάλιση της αποδοτικότερης διδασκαλίας των μαθητών.
Εξοπλίστηκαν τέλος τα σχολεία με σύγχρονους Η/Υ οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες που παραδόθηκαν προς χρήση στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

www.ert.gr

Ιωάννης Γιάτσιος
image}

Αφήστε μια απάντηση