Ο Σύλλογος Γονέων του 27ου δημοτικού για την τηλεκπαίδευση

Ο Σύλλογος Γονέων του 27ου δημοτικού για την τηλεκπαίδευση

«Ακόμη περιμένουμε ενημέρωση για το τι θα γίνει με τους μαθητές που δεν διαθέτουν φορητές συσκευές για την παρακολούθηση της τηλεκπαίδευσης», αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, ζητώντας «να αναληφθούν πρωτοβουλίες και για τους μαθητές, που δεν διαθέτουν τα μέσα, αλλά και σύνδεση στο διαδίκτυο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.»

Όπως αναφέρει η Διοίκηση του Συλλόγου Γονέων, «λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση ενημερωθήκαμε από την Διεύθυνση του σχολείου, ότι υπάρχουν κριτήρια οικονομικά – κοινωνικά σε σχετική εγκύκλιο, που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν με δανεισμό φορητών συσκευών tablet οι μαθητές, που δεν διαθέτουν καθόλου Η/Υ. Ακόμη περιμένουμε νεότερες ανακοινώσεις επί του θέματος.
Από την πλευρά της Διεύθυνσης του σχολείου έγινε προσπάθεια να καταγραφούν ελλείψεις, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης. Υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία στο σχολείο μας για οικογένειες χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο και οικογένειες με καθόλου εξοπλισμό. Θεωρούμε, ότι η καταγραφή θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, γιατί στην πραγματικότητα σχεδόν τα μισά παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν την προθεσμία καταγραφής στην σχετική φόρμα, γιατί ενημερώθηκαν μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου μας με σχετική ανακοίνωση ή παίρνοντας οι ίδιοι οι γονείς τηλέφωνο. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας της φόρμας από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μετά από επικοινωνία που είχε η Διεύθυνση του σχολείου.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι υπάρχουν σπίτια με γονείς που επίσης βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την έλλειψη εξοπλισμού και τις ταχύτητες του internet, σπίτια με δύο και τρία παιδιά που πρέπει ταυτόχρονα να συνδεθούν στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού δικτύου, πολλούς γονείς που έχουν φύγει από τις δουλειές τους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους που είναι μικρά και δεν μπορούν να διαχειριστούν μόνα τους την κατάσταση και γονείς, που δυσκολεύονται να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού ή που δεν έχουν την γνώση για να βοηθήσουν τα παιδιά τους…

Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες, που τους αναλογούν για την μορφωτική ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ και ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ, που δημιουργείται για χιλιάδες παιδιά των δημόσιων σχολείων. Τα ιδιωτικά σχολεία κάνουν μάθημα με καλύτερους όρους, σε πλατφόρμες εκπαίδευσης της επιλογής τους, ενώ τα δικά μας παιδιά κάνουν μάθημα από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα και χρησιμοποιούν μόνο ΜΙΑ πλατφόρμα ΜΙΑΣ συγκεκριμένης εταιρείας με αποτέλεσμα τον φόρτο του συστήματος και τα γνωστά σε όλους μας προβλήματα στην σύνδεση.
Θεωρούμε, ότι απέναντι σε όλα αυτά κανείς δεν πρέπει να μένει αδιάφορος και απαθής. Διεκδικούμε το δικαίωμα των παιδιών μας στην δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, στο ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και λέμε όχι στα μορφωτικά κενά των παιδιών μας στο όνομα της πανδημίας», καταλήγει ο Σύλλογος Γονέων του 27ου δημοτικού σχολείου.

www.ert.gr

Ιωάννης Γιάτσιος
image}

Αφήστε μια απάντηση