Κορονοϊός: Παραμένουν υπό πίεση τα νοσοκομεία- Οριακά καλύτερη η κατάσταση με τα κρούσματα (video)

Κορονοϊός: Παραμένουν υπό πίεση τα νοσοκομεία- Οριακά καλύτερη η κατάσταση με τα κρούσματα (video)

Στην τρίτη εβδομάδα  καραντίνας μπαίνει από σήμερα η χώρα μας, με τον αριθμό των νεκρών και των διασωληνωμένων να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι ασφυκτική, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, ενώ με αργούς ρυθμούς μειώνεται ο αριθμός των νέων μολύνσεων.
Στη Θεσσαλονίκη, παραμένει ο τριψήφιος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΝΙΘ, κ. Δάφνη Κατσίμπα, η μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία της πόλης παραμένει, ενώ, όπως τόνισε η ίδια, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ3 » Κάθε Μέρα Ελλάδα«,  ένας ιατρός και δύο νοσηλευτές αντιστοιχούν σε 50 ασθενείς.

Το ΑΧΕΠΑ ξεκίνησε σήμερα την εφημερία του με μόνο δύο κενές κλίνες ΜΕΘ για covid-19, ενώ, αυτή τη στιγμή, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, νοσηλεύονται 180 άτομα με κορονοϊό.

Στο μεταξύ, στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή«, μεταφέρθηκαν ήδη από χθες οι πρώτοι ασθενείς με κορονοϊό.

Κενή παραμένει η κλινική «Σαραφιανός«, 11 ημέρες μετά την επίταξή της. Ωστόσο, έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού και η κλινική βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη διακομιδή ασθενών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, κ. Γρηγόρη Σαραφιανό.

Στη Θεσσαλία, υπό ασφυκτική πίεση λειτουργούν τα νοσοκομεία. Αν και τα κρούσματα παρουσιάζουν ύφεση το τελευταίο 24ωρο, τα νούμερα παραμένουν υψηλά και δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.

Εκρηκτική ήταν η αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων, τον μήνα Νοέμβριο, βάσει στατιστικών στοιχείων.

Αυξητική είναι η τάση των μολύνσεων σε Τρίκαλα και Καρδίτσα. Η διενέργεια των rapid test σε αυτοκίνητα συνεχίζεται, ενώ γρήγορα τεστ θα διενεργηθούν αύριο και στους οικισμούς των Ρομά. Στα Γρεβενά, παρατηρείται οριακή σταθεροποίηση των κρουσμάτων.

Ανησυχεί η εξέλιξη της πανδημίας στη Φλώρινα. Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, ενώ γιατροί και νοσηλευτές δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα, στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με covid-19.

Οι γιατροί απευθύνουν έκκληση για βοήθεια και άμεση διακομιδή διασωληνωμένων ασθενών από την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Φλώρινας σε ΜΕΘ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ, ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ, ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ, ΘΩΜΑΗ ΑΔΑΜΟΥ

www.ert.gr

Πελαγία Θεριού
image}

Αφήστε μια απάντηση