Εκλεισε το μεγάλο deal για την πώληση της Vivartia στην CVC Capital Partners

Ενα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά deal των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, έκλεισε το βράδυ της Δευτέρας και θα ανακοινωθεί επίσημα την Τρίτη.

Ο λόγος για τη συμφωνία εξαγοράς από την CVC Capital Partners, της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων, της Vivartia. Το τίμημα υπολογίζεται σε 175 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία πέρασε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της MIG κι εκτός από τα μετρητά 175 εκατ. ευρώ που θα δοθούν περιλαμβάνει και τα δάνεια ύψους 425 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δίνει παράταση για τρία χρόνια για την αποπληρωμή των υπολοίπων δανείων της MIG.

Η Vivartia συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων της χώρας και αποτελείται από τις ΔΕΛΤΑ, Goody’s, Everest, Μπάρμπα Στάθης κ.α.

Πραγματοποίησε το 2019 πωλήσεις της τάξεως των 629 εκατ. και εμφάνισε λειτουργικά κέρδη 63 εκατ. Η CVC Capital Partners που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα private equity & credit fund διεθνώς, τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει σημαντικές συμμετοχές στην Ελλάδα (Υγεία, Ιασώ, Skroutz, μαρίνες), ενώ συζητά την εξαγορά και της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση