Ρέθυμνο: Θετικοί στην Covid-19 οκτώ ασθενείς και δύο γιατροί του Νοσοκομείου

Ρέθυμνο: Θετικοί στην Covid-19 οκτώ ασθενείς και δύο γιατροί του Νοσοκομείου

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατούν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, μετά τη διαπίστωση ότι οκτώ ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν στην Ορθοπεδική και Χειρουργική Κλινική, βρέθηκαν σήμερα θετικοί στο νέο κορονοϊό.

Δύο από αυτούς νοσηλεύονται στην ειδική κλινική covid, πέντε οι οποίοι αντιμετωπίζουν ηπιότερα συμπτώματα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και ένας είναι στη ΜΕΘ. Πρόκειται για ασθενείς που ήδη νοσηλεύονταν στην Ορθοπεδική και Χειρουργική Κλινική. Χθες Πέμπτη ένας 74χρονος άνθρωπος ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Το πρόβλημα είναι ότι ο ίδιος ασθενής είχε νοσηλευτεί πριν από μία εβδομάδα στην Χειρουργική Κλινική. Παράλληλα -και παρά το γεγονός ότι στη ΜΕΘ του συγκεκριμένου ιδρύματος υπάρχει έλλειψη εντατικολόγων – αποφασίστηκε να μην μεταφερθεί ο ηλικιωμένος άνθρωπος σε άλλο νοσοκομείο της Κρήτης, αλλά να παραμείνει στον ειδικά απομονωμένο θάλαμο που έχει διαμορφωθεί για περιστατικά covid.

Την ανησυχία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ήρθε να επιτείνει η διαπίστωση ότι τις δύο τελευταίες ημέρες, βρέθηκαν δυο γιατροί θετικοί στην Ορθοπεδική Κλινική και μετά από την ιχνηλάτηση των επαφών τους, μπήκαν σε προληπτική καραντίνα περίπου 6 άτομα, εκ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου. Μία ακόμα γιατρός που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου είχε νοσήσει τις προηγούμενες εβδομάδες.

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου
image}

Αφήστε μια απάντηση