Β. Παπαευαγγέλου: Περιμένουμε συνεχιζόμενη πίεση στο ΕΣΥ – Δεν έχει συζητηθεί η σταδιακή άρση των μέτρων

Β. Παπαευαγγέλου: Περιμένουμε συνεχιζόμενη πίεση στο ΕΣΥ – Δεν έχει συζητηθεί η σταδιακή άρση των μέτρων

Αν και έχουμε σαφή μείωση στα νέα κρούσματα, αυτό συμβαίνει με βραδύτερο ρυθμό από αυτόν που περιμέναμε, «το δεύτερο πανδημικό κύμα, δεν λέει να μας αφήσει», επεσήμανε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας. Δυστυχώς περιμένουμε μια συνεχιζόμενη πίεση στο ΕΣΥ τις επόμενες 7 με 14 ημέρες ανέφερε ενώ ενημέρωσε ότι «Δεν έχει συζητηθεί η σταδιακή άρση των μέτρων στην επιτροπή. Θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα» 

Η καμπύλη των νέων κρουσμάτων μειώνεται, παραμένει όμως το επιδημιολογικό φορτίο υψηλό επεσήμανε η κα Παπαευαγγέλου και ανέφερε ότι στην χώρα έχουμε 25.000 ενεργά κρούσματα κορονοϊού, ενώ ενημέρωσε πως η αύξηση διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων σήμερα υπολογίζεται στα 48 χρόνια.

Αναφορικά με τις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία έκανε λόγο για σταθεροποίηση και ενημέρωσε ότι σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται 4.500 ασθενείς με το 1/4 από αυτούς στη Θεσσαλονίκη.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ στην επικράτεια αγγίζει το 88% ενημέρωσε, ενώ εκτίμησε ότι κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων «περίπου 1600 συνάνθρωποί μας  θα χρειαστεί να νοσηλευτούν, ενώ  250 άτομα θα χρειαστεί να κάνουν εισαγωγή σε ΜΕΘ.

Όπως τόνισε η κα Παπαευαγγέλου, σύμφωνα και με ευρωπαϊκό κέντρο λοιμώξεων μια βεβιασμένη άρση των μέτρων θα είχε ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση των κρουσμάτων και για ό,τι αφορά στη χώρα μας αφού επεσήμανε ότι στην επιτροπή δεν έχει συζητηθεί η σταδιακή άρση των μέτρων, είπε ό,τι η πίεση στις ΜΕΘ της χώρας θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο για τις μελλοντικές αποφάσεις.

 

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη
image}

Αφήστε μια απάντηση