Οι επαγγελματίες αρνητές σπρώχνουν στον θάνατο όσους τους πιστεύουν

Share this

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας δοκιμάζει και την ελληνική κοινωνία. Καθημερινά τα θύματα είναι δεκάδες και το Σαββατοκύριακο ξεπέρασαν και την εκατοντάδα (108 το Σάββατο, 21/11, και 103 την Κυριακή, 22/11), οι διασωληνωμένοι κάθε μέρα αυξάνονται (στην χθεσινή ενημέρωση έφτασαν τους 549, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ) και το σύστημα Υγείας δοκιμάζεται, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Το γεγονός ότι το πρώτο κύμα στην Ελλάδα δεν προκάλεσε χιλιάδες θανάτους μας ξεγέλασε ότι ο ιός δεν είναι τόσο φονικός. Η σφοδρότητα του δεύτερου κύματος καταρρίπτει όλες τις ψευδαισθήσεις που είχαν καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα. Ο ιός δεν χτυπά μόνο ηλικιωμένους και συνανθρώπους μας με υποκείμενα νοσήματα – όχι βέβαια ότι, αν ίσχυε αυτό, θα άλλαζε κάτι στην προσοχή που πρέπει να δείχνουμε.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων έχει πια πέσει στα 65 έτη. Που σημαίνει ότι οι μισοί από τους 549 είναι άνω των 65, και οι άλλοι κάτω των 65. Όπως επισημαίνει ο Ανδρέας Σταλίδης, πριν δύο μήνες, η ενδιάμεση ηλικία των διασωληνωμένων ήταν τα 75 έτη, αυτό σημαίνει ότι όλο και νεώτεροι νοσούν βαριά.

Ο ιός επίσης δεν κάνει διακρίσεις αν αυτός που προσβάλλεται είναι αρνητής του ή όχι. Χθες πέθαναν από κορωνοϊό δύο συμπολίτες μας, ο ένας μόλις 25 ετών, που αναπαρήγαν τις ανεύθυνες και επικίνδυνες ιδέες των αρνητών.

Ο 25χρονος από τις Σέρρες, με υποκείμενο νόσημα, αναπαρήγαγε στον λογαριασμό του στο facebook βιντεάκια του Γιώργου Τράγκα ότι ο κορωνοϊός είναι μια σκηνοθετημένη απάτη. Επίσης, βίντεο του Κασιδιάρη που «εξηγούσε» πώς ο ιός κατασκευάστηκε είτε από κάποιο εργαστήριο στη Γιουχάν της Κίνας είτε σε κέντρο βιοχημικού πολέμου του Μέριλαντ των ΗΠΑ και μετά οι Αμερικανοί τον διέσπειραν στην Κίνα. (Για μια επιστημονική εξήγηση ότι ο κορωνοϊός δεν μπορεί να δημιουργηθεί σε κάποιο εργαστήριο διαβάστε το παρακάτω κείμενο, Κανένας «τρελός» επιστήμονας δεν έφτιαξε τον κορωνοϊό)

Ο δεύτερος συμπολίτης μας, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, έγραφε στο προφίλ του στο facebook περί κοροϊδοϊού. Χθες, η σύζυγός του έγραψε στον λογαριασμό του ότι νικήθηκε από τον κορωνοϊό και σε ερώτηση αν έπασχε και από κάτι άλλο, απάντησε αρνητικά.

Οι θεωρίες των λογιών-λογιών αρνητών (αλμπάνηδων γιατρών, πολιτικών απατεώνων, τρολ, διαφόρων υπηρεσιών, διαταραγμένων ανθρώπων κ.λπ.), στο διάστημα μεταξύ τέλος Μαΐου έως αρχές Οκτωβρίου, αναπτύχθηκαν ανεμπόδιστα γιατί η κυβέρνηση και οι φορείς της ελληνικής πολιτείας ζούσαν στο συννεφάκι του «success story» του πρώτου κύματος. Σε αυτό το κρίσιμο διάστημα, η κυβέρνηση απέτυχε να προετοιμάσει την ελληνική κοινωνία για το δεύτερο κύμα, τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής του ΕΣΥ, όσο και διευκόλυνσης των μεταφορών, αλλά και σε ιδεολογικό πεδίο, με μια εκτεταμένη καμπάνια επιμόρφωσης γύρω από την πανδημία, Δυστυχώς, δεν έκανε τίποτα από αυτά, απλώς έτρεχε πίσω από τα αιτήματα της κάθε επαγγελματικής ομάδας, ή γεωγραφικής περιφέρειας (π.χ. να ανοίξουν τα σύνορα με τα Βαλκάνια για να έχει τουρισμό π.χ. η Χαλκιδική, γνωρίζοντας ότι οι βαλκανικές χώρες είχαν χείριστη επιδημιολογική εικόνα) που ήθελε εδώ και τώρα χαλάρωση των μέτρων για να διασωθεί η χρονιά.

Τελικά, ούτε η χρονιά διασώθηκε οικονομικά και το δεύτερο κύμα ήρθε πολύ νωρίτερα από ό,τι ανέμεναν. Βρήκε την ελληνική κοινωνία σε πλήρη χαλάρωση. Οι ιδέες των αρνητών είχαν ποτίσει τα μυαλά εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, που τους έδωσαν το ιδεολογικό άλλοθι να παίρνουν αψήφιστα την πανδημία.

Και παρ’ όλο που η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη και οι επιστήμονες προειδοποιούν και για τρίτο κύμα, ακόμα πιο θανατηφόρο, η όλη συζήτηση αναλώνεται αν θα καταφέρουμε να κάνουμε ρεβεγιόν με συγγενείς και φίλους.

Ως απάντηση σε όλους εκείνους που ακόμα έλκονται από τις ιδέες των αρνητών δημοσιεύουμε αυτό που έγραψαν οι φίλοι του αδικοχαμένου 25χρονου:

Γιάννης Ξένος
Γεννήθηκε στην Ζάκυνθο και σπούδασε Ψυχολογία στην Θεσσαλονίκη.Πολιτικοποιήθηκε μέσα από το αντιπολεμικό και αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Συμμετέχει μέσω του κινήματοςΆρδην στους κοινωνικούς και εθνικούς αγώνες των τελευταίων δύο δεκαετιών (Όχι στο Σχέδιο Ανάν, κινητοποίηση κατά της επίσκεψης Ερντογάν το 2010, αντιμνημονιακό κίνημα, διαδηλώσεις ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών κ.ά.).Αρθρογραφεί και συμμετέχει στην συντακτική επιτροπή του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη. Από το 2008 ζει και εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας.
Share this

Αφήστε μια απάντηση