Σε εντατικούς ρυθμούς το ΓΣΝΘ 424-Σταθερή η κατάσταση του 19χρονου ναύτη

Σε εντατικούς ρυθμούς το ΓΣΝΘ 424-Σταθερή η κατάσταση του 19χρονου ναύτη

   Η κατάσταση της υγείας του 19χρονου ναύτη που υπηρετεί τη θητεία του στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται στη ΜΕΘ του 424 ΓΣΝ, παρουσιάζεται σταθερή τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ3 που είχε μεταδώσει άλλωστε πρώτη, από την περασμένη Τρίτη, την είδηση για τη διασωλήνωσή του, υπάρχουν μικρές, ωστόσο θετικές ενδείξεις για την πορεία της υγείας του.

 Η πίεση που δέχεται το νοσοκομείο από την πανδημία τις τελευταίες μέρες, είναι μεγάλη. Καθημερινά απευθύνονται στο Τμήμα Επειγόντων Covid,  6070 άτομα, ενώ καθημερινά εξετάζονται τουλάχιστον 20 αστυνομικοί, με ύποπτα συμπτώματα της νόσου.

 Σήμερα, στο 424, νοσηλεύονται 83 ασθενείς με covid19, οι 25 προερχόμενοι από άλλα νοσοκομεία της πόλης. Στις κλίνες ΜΕΘ του στρατιωτικού νοσοκομείου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 9 ασθενείς.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, το γεγονός, ότι, ενώ δεν υπήρχαν περιπτώσεις οπλιτών θητείας με πνευμονία, μετά την κατάταξη της  τελευταίας πολυάριθμης ΕΣΣΟ, υπήρξαν 4-5 περιστατικά νοσηλείας, με συμπτώματα πνευμονίας.

Όσον αφορά την 300 ΚΥΜΕΑ (Κινητή Υγειονομική Μονάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών), αυτή αναμένεται να ενεργοποιηθεί, στον χώρο του 424, μετά την ερχόμενη Πέμπτη.

Αύριο αναμένεται να επισκεφθεί το 424 ΓΣΝΘ ο Υφυπουργός Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΛΑΔΙΑΝΟΣ

www.ert.gr

Πελαγία Θεριού
image}

Αφήστε μια απάντηση