Ραντεβού με sms για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Share this

Τον τρόπο με τον οποίο θα προγραμματίζονται τα ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών περιέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, ο πολίτης θα κλείνει αυτόματο ραντεβού μέσω sms για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. «Θέλουμε να κάνουμε τον προγραμματισμό του ραντεβού όσο πιο απλό γίνεται» τόνισε.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με αφορμή συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε πως για να απλοποιηθεί ο προγραμματισμός του ραντεβού, θα αξιοποιηθούν τρία κανάλια:

  • Ψηφιακή πλατφόρμα στο gov.gr για το κλείσιμο των ραντεβού.
  • Τηλεφωνικό κέντρο για εκείνους που δεν έχουν εξοικείωση με ψηφιακά συστήματα.
  • Αυτόματα μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Χαρακτηρίζοντας το τρίτο κανάλι «καινοτομία», ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξήγησε πως «εφόσον κάποιος έχει εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση –και αυτή τη στιγμή 800.000 συμπολίτες μας το έχουν ήδη πράξει μέσω gov.gr- το ραντεβού για το εμβόλιο θα κλείνεται αυτόματα, με τον πολίτη να ενημερώνεται μέσω SMS ή και email με τη συγκεκριμένη μέρα, ώρα και μέρος που θα κάνεις το εμβόλιο». Γι΄αυτό και κάλεσε όλους τους πολίτες να γραφτούν στην άυλη συνταγογράφηση.

Αναφορικά με την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων, ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι ήταν μια ιδέα της ΑΑΔΕ, του κ. Πιτσιλή και του υπουργείου Οικονομικών που το υπουργείο του την αγκάλιασε. Δηλώνεις σε πλατφόρμα ψηφιακά ακινησία (οχήματος) χωρίς να χρειάζεται να πας τις πινακίδες σου στην εφορία για να μην πληρώνεις τέλη… Εφόσον όμως κυκλοφορείς (παρότι έχεις δηλώσει ψηφιακά κατάθεση πινακίδων), ξεκαθάρισε ο υπουργός, τότε τα πρόστιμα θα είναι υψηλότερα.

Share this

Αφήστε μια απάντηση