Με Γκάμα ο Άρης πέρασε από το Αγρίνιο κι ανέβηκε στην κορυφή (δείτε τα highlights)

Με Γκάμα ο Άρης πέρασε από το Αγρίνιο κι ανέβηκε στην κορυφή (δείτε τα highlights)

Το πέμπτο φετινό τέρμα του Μπρούνο Γκάμα σε όλες τις διοργανώσεις στάθηκε αρκετό για να φύγει ο Άρης με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το Αγρίνιο, σε ματς για την 9η αγωνιστική της Super League. Οι «κίτρινοι» ανέβηκαν ξανά στην κορυφή – παρέα με τον Ολυμπιακό – καθώς σημείωσαν την έκτη νίκη τους σε επτά αγώνες. Παράλληλα, χρωμάτισαν… μαύρο το ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο του Παναιτωλικού, ο οποίος έμεινε δίχως «τρίποντο».

Νευρικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, με τον Παναιτωλικό να έχει καλή στιγμή στο 16’, όταν η κεφαλιά του Φράνκο Μάζουρεκ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μάριου Σιαμπάνη. Στο επόμενο λεπτό, ο Αλέξανδρος Μαλής έσπρωξε εντός περιοχής τον Δημήτρη Μάνο. Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης υπέδειξε την εσχάτη των ποινών με τον Μπρούνο Γκάμα να εκτελεί εύστοχα για το 0-1 στο 18’! Ο Πορτογάλος απείλησε εκ νέου τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση δε βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν κι ανέλαβαν δράση ως το τέλος του πρώτου μέρους. Αρχικά ο Σιαμπάνης με τα πόδια απέκρουσε το πλασέ του Γκμπολί Αριγίμπι ενώ παρόμοια κατάληξη είχε και η φάση του 31ου λεπτού, με τον διεθνή Έλληνα τερματοφύλακα να μπλοκάρει το φάουλ του Βρετανού φορ.

Ίδιο σκηνικό και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να «κλειδώσουν» τη νίκη, αλλά σε δυο περιπτώσεις σε διάστημα πέντε λεπτών, ο Ματέο Γκαρσία (57’, 61’) δε βρήκε δίχτυα. Ο Χαβιέ Μεντόσα προσπάθησε με ένα μακρινό σουτ να αιφνιδιάσει τον Σιαμπάνη στο 64’ με τους γηπεδούχους να θέλουν αλλά να μην μπορούν. Ποδόσφαιρο από εκεί και μετά δεν παίχθηκε, με τον Άρη να κρατάει το υπέρ του σκορ μέχρι το φινάλε.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφτασε, έτσι, στους 19 βαθμούς καταγράφοντας πέντε νίκες με σκορ 1-0 στο διάστημα αυτό! Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός εξακολουθεί να αγνοεί το «τρίποντο», παραμένοντας στην προτελευταία θέση με τέσσερις βαθμούς από ισάριθμες ισοπαλίες σε εννέα αγώνες.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας), Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου), Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών), Τέταρτος: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας).
VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας), AVAR: Χρήστος Τζιότζιος (Θράκης).

Κίτρινες: Τζανακάκης, Ντίας – Μπεναλουάν, Μάνος, Γκάμα, Μπερτόγλιο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Ντάλσιο, Ντίας, Τσιγγάρας (76’ Άλβαρες), Μαλής (76’ Τζανακάκης), Μάζουρεκ, Αζαντί (61’ Γιάκολις), Μεντόσα (71’ Ντουάρτε), Αριγίμπι (70’ Βέργος).
Στον πάγκο: Μελίσσας, Βάντερσον, Αρσούρα, Ταχάρ.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια (86’ Σάσα), Τζέγκο, Γκάμα, Ματέο (65’ Μπερτόγλιο), Σίλβα (75’ Μαντσίνι), Μάνος (86’ Λόπεθ).
Στον πάγκο: Μπουσέ, Δεληζήσης, Κάτσε, Γκάνεα, Μπαγκαλιάνης.

***Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε για τον πρώην παράγοντα του Παναιτωλικού, Τάσου Παντούλα, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.
***Και το παιχνίδι στο Αγρίνιο ξεκίνησε με ένα λεπτό καθυστέρηση, σε ένδειξη συμπαράστασης των παικτών της Super League 1 προς τους συναδέλφους τους των κατωτέρω κατηγοριών.
***Γενέθλια έχει σήμερα (22/11) ο Ντάνιελ Σούντγκρεν που έκλεισε τα 30 του χρόνια.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙA: EUROKINISSI

www.ert.gr

Σπυρίδων Αμπελάκης

Αφήστε μια απάντηση