Ι.Καϊτετζίδης: «Επί ποδός οι κοινωνικές μας υπηρεσίες για όσους χρειάζονται βοήθεια»

Ι.Καϊτετζίδης: «Επί ποδός οι κοινωνικές μας υπηρεσίες για όσους χρειάζονται βοήθεια»

Πυρετωδώς εξακολουθούν να εργάζονται και εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, οι υπάλληλοι  που απασχολούνται στις κοινωνικές  δομές  του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, με κύριο μέλημα, όπως και στην πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης, κανείς δημότης να μην μείνει μόνος και αβοήθητος.

Με φόντο τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, η λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου διευρύνεται, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι έχουν ανάγκη, πρωτίστως άνθρωποι ευάλωτοι, οι οποίοι ζουν μόνοι τους και δεν έχουν τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν.

Προτεραιότητα έχουν επίσης άτομα με κινητικές δυσκολίες, όπως και άτομα που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα αγαθά για τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – «Μείνε σπίτι, ερχόμαστε εμείς»

Με πιστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας, οι άνθρωποι του προγράμματος συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη με τη διανομή τροφίμων, φαρμάκων ή εγγράφων και πιστοποιητικών από τα ΚΕΠ.

Στον Δήμο λειτουργούν  τέσσερις  δομές του προγράμματος. Συγκεκριμένα:

Α΄ ΔΟΜΗ ΠΥΛΑΙΑΣ – ΤΗΛ. 2310 321546

Β΄ ΔΟΜΗ ΠΥΛΑΙΑΣ – ΤΗΛ. 2310904747

ΔΟΜΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ – ΤΗΛ. 2310 343662

ΔΟΜΗ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ – ΤΗΛ. 2313302034

 2. ΤΗΛΕΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ με ασφάλεια από το σπίτι

 Το ΚΕΚΠΑΠ προσφέρει στους δημότες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη  την υπηρεσία της Τηλεφυσικοθεραπείας. Μέσω τηλεδιάσκεψης, ο φυσικοθεραπευτής έρχεται σε επαφή και  παρέχει βοήθεια σε ασθενείς που νοσούν και έχει μειωθεί η φυσική τους δραστηριότητα και σε άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα που δεν μπορούν να συνεχίσουν τη φροντίδα τους.  Τηλέφωνο για ραντεβού 2310.331093.

  1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ – Λειτουργεί κανονικά και στην καραντίνα

  Το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, εξακολουθεί να διανέμει προϊόντα στους ωφελούμενους του και στους ωφελούμενους του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ). Οι ωφελούμενοι  ενημερώνονται τηλεφωνικά και με την αποστολή sms. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αίτησης ένταξης στη δομή ηλεκτρονικά, με την ταυτόχρονη επισύναψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: pantopoleio@pileahortiatis.gr ή εναλλακτικά αυστηρά κατόπιν ραντεβού στην Αγίου Χριστοφόρου 1, 55534, Πυλαία (1ος όροφος). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 921648, 2310 948 639.

  1. ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – Προνοιακά επιδόματα στους αδύναμους συμπολίτες μας

  Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, εξυπηρετεί όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση ηλεκτρονικά (ή κατόπιν ραντεβού μόνο σε κατεπείγουσες περιπτώσεις)  για επιδόματα όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το Επίδομα Στέγασης και τα Προνοιακά Επιδόματα Αναπηρίας. Υπενθυμίζεται ότι παρατάθηκε για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ) και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες θα έπρεπε να υποβληθούν εκ νέου εντός των μηνών: Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021.

Όσοι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν ή να αιτηθούν για επιδόματα, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Κοινότητας τηλεφωνικά στο 2310 909216 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου k.koinotitas@pilea-hortiatis.gr.

  1. ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ – Είμαστε εδώ για να σε ακούσουμε

Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής συμβουλευτικής υποστήριξης λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 15:00. Πληροφορίες  στα τηλέφωνα  2310 331093 και  2313302035 και για έκτακτη ανάγκη 6948044380 (και Σαββατοκύριακο).

«Μέσα στον φόβο και την ανασφάλεια που προκαλεί η έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, είναι σημαντικό να ξέρεις πως κάποιος σε νοιάζεται. Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες στηρίζουμε ο ένας τον άλλον! Στρέφουμε την προσοχή μας σε ανθρώπους μοναχικούς, σε προχωρημένη ηλικία ή με μειωμένες ικανότητες. Οι κοινωνικές μας υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός για όσους και για όσο χρειαστεί. Είμαι βέβαιος πως οι άνθρωποι του Δήμου μας για μία ακόμη φορά θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, φτάνοντας ως εκεί που αντέχουν όχι μόνον τα πόδια τους, αλλά κυρίως η καρδιά τους!», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, κ. Ι. Καϊτετζίδης.

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

                  

 

 

 

 

www.ert.gr

Πελαγία Θεριού
image}

Αφήστε μια απάντηση