Βενιάμης : Οι ήρωες της θάλασσας πρέπει να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό για κοροναϊό

Κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης παγκόσμιας κρίσης για την υγεία, οι ναυτικοί μας, οι ήρωες της θάλασσας, παραμένουν πιστοί στο καθήκον τους να παρέχουν στους πολίτες του κόσμου βασικά αγαθά, ενέργεια, τρόφιμα, φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, σχετικά με το εμβόλιο κατά του φονικού ιού, το οποίο αναμένεται στη χώρα μας λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

«Το κάνουν, με επαγγελματισμό, αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες και προσωπικές θυσίες. Είναι, επομένως, απολύτως αναγκαίο η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει, έστω και με καθυστέρηση, τον απαραίτητο ρόλο τους και να ανταποκριθεί στις πιεστικές ανάγκες τους» εξηγεί η ανακοίνωση ζητώντας «οι ήρωες της θάλασσας να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό για τον Covid-19».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, που ανακοίνωσε στα μέσα της εβδομάδας ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προτεραιότητα θα έχει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κατόπιν οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι σε όλους τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, τους ήρωες αυτής της άνισης μάχης, τους γιατρούς, το νοσοκομειακό προσωπικό, τους επιστήμονες και άλλους, αλλά και στους ναυτικούς μας που εργάζονται ακούραστα μέρα και νύχτα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όλοι παρακολουθούμε με μεγάλο θαυμασμό και αγωνία τις σημαντικές προσπάθειες και την πρόοδο που έχει σημειωθεί για τον τερματισμό αυτού του εφιάλτη και κοιτάμε πια το μέλλον με αισιοδοξία μετά την είδηση ότι είμαστε πολύ κοντά στην κυκλοφορία εμβολίων για το COVID-19».

«Με την ευκαιρία αυτών των ελπιδοφόρων ειδήσεων, θα ήθελα να εκφράσω για άλλη μια φορά την έντονη ανησυχία της ναυτιλιακής βιομηχανίας για τους ανθρώπους της, τους ναυτικούς και την έκκληση προς τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να τους θεωρήσουν «απαραίτητους» εργαζόμενους. Είναι, λοιπόν, υψίστης σημασίας να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ναυτικών για το COVID 19, μαζί με άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής. Αυτό θα διασφαλίσει ένα περιβάλλον χωρίς COVID-19 για τους ναυτικούς, οι οποίοι εργάζονται υπό ιδιαίτερες συνθήκες περιορισμού, καθώς και τη διευκόλυνση των αλλαγών και του επαναπατρισμού των πληρωμάτων, που επί του παρόντος έχουν διαταραχθεί σοβαρά, προστατεύοντας παράλληλα την αδιάλειπτη λειτουργία του διεθνούς εμπορίου » κατέληξε ο κ. Βενιάμης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση