Ανάγκη εφαρμογής των διατάξεων για τα δικαιώματα των ζώων συντροφιάς

Share this

Στην ανάγκη να εφαρμοστούν πιστά οι προβλεπόμενες διατάξεις με τις οποίες κατοχυρώνονται τα δικαιώματα των ζώων συμφώνησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας σε μεταξύ τους συνάντηση.

Όπως σημείωσε ο κ. Πλιώτας θα παρακινήσει τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς να χρησιμοποιήσουν τη Βάση Δεδομένων Ζώων Συντροφιάς η οποία έχει δημιουργηθεί από το ΥΠΑΑΤ. Κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο θα διευκολύνει τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές στην αποτελεσματικότερη άσκηση του έργου τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου εγκατάλειψης, κακοποίησης, βασανισμού καθώς και παράνομης διακίνησης και εμπορίας των ζώων συντροφιάς.

Εκπαιδευτικά σεμινάρια

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέφρασε τη ευχή να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες στις οποίες θα μπορούσε να συνδράμει το υπουργείο προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η ευαισθησία των δικαστικών λειτουργών στην αντιμετώπιση της κακοποίησης και του βασανισμού των ζώων συντροφιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Βορίδης σε δήλωσή του σημείωσε ότι «το Υπουργείο θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου με στόχο την καίρια και καθολική αντιμετώπιση συμπεριφορών που πληγώνουν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας της πατρίδας μας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Share this

Αφήστε μια απάντηση