Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού: Η εικόνα στον κλάδο είναι τραγική

Share this

Περί τις 80.000 επιχειρήσεις και 330.000 εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης πλήττονται από το νέο lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα, σύμφωνα με τον Γιώργο Χότζογλου.

Όπως εξήγησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού, η κατάσταση στον κλάδο είναι «τραγική».

«Δεν ξέρουμε πόσοι επιχειρηματίες θα καταφέρουν να ξανά ανοίξουν μετά το lockdown. Και αυτός μας ανησυχεί. Η εστίαση πλήρωσε το μάρμαρο για κάποιους επιχειρηματίες που δεν τήρησαν τα μέτρα, αλλά και για τον διαχωρισμό μεταξύ καφέ και μπαρ που δεν έκανε η πολιτεία» προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Χότζογλου, οι περισσότεροι εργαζόμενοι του κλάδου είναι σε αναστολή σύμβασης εργασίας, ενώ άλλοι είναι ήδη στην ανεργία.

Ερωτηθείς για το αν είναι ικανοποιημένος με το επίδομα που θα λάβουν όσοι τέθηκαν σε αναστολή εργασίας τον Νοέμβριο, ήταν σαφής.

«Δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος όταν βλέπω συναδέλφους μου να έχουν μηδενικό εισόδημα. Και κάποιοι, οι εποχικά εργαζόμενοι, έχουν μηδενικό εισόδημα από την περσινή σεζόν» σημείωσε με νόημα.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι το υπουργείο Εργασίας δεσμεύθηκε να προσφέρει κάποια έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε πληττόμενους του κλάδου της εστίασης, δίχως να διευκρινήσει ποιους αφορά συγκεκριμένα ή πόσα θα χρήματα θα λάβουν.

Share this

Αφήστε μια απάντηση