Next G Alliance: Apple, Google και LG μπαίνουν ενεργά στο χώρο του 6G

Next G Alliance: Apple, Google και LG μπαίνουν ενεργά στο χώρο του 6G

Οι Apple, Google και LG Electronics μπαίνουν ενεργά στο χώρο του επόμενου δικτύου 6G, καθώς πλέον αποτελούν μέλη του Next G Alliance. Με τα νέα, μεγάλα ονόματα να αποτελούν τα νεότερα μέλη της συμμαχίας, πλέον μιλάμε για τη μεγαλύτερη συνεργασία που έχει γίνει ποτέ στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Η Next G Alliance έχει ως στόχο να αναπτύξει και να παρέχει την κορυφαία λύση για το δίκτυο επόμενης γενιάς 6G. Αν και Apple, Google και LG είναι μεγάλα ονόματα από μόνα τους, να θυμίσουμε πως Microsoft, Samsung, Nokia, Qualcomm, Intel και Facebook είναι κάποιες από τις εταιρείες που ίδρυσαν τη συμμαχία.

Επίσης, μαζί με τις παραπάνω εταιρείες, έχουμε και άλλα νέα μέλη στη συμμαχία. Cisco, Hewlett Packard Enterprise, Mavenir και VMWare είναι μερικά από τα μεγάλα ονόματα που θα ενισχύουν τη Next G Alliance για τα επόμενα χρόνια. Η συνεργασία όλων των εταιρειών γίνεται υπό την επίβλεψη της ATIS (Alliance for Telecommunications Industry Solutions), μία συμμαχία για λύσεις στη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών.

Να θυμίσουμε πως το πρώτο meeting της Next G Alliance θα πραγματοποιηθεί στις 16 Νοεμβρίου. Τα ιδρυτικά μέλη θα ορίσουν μία διευθύνουσα ομάδα καθώς, ενώ θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας στις αρχές του 2021. Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις και τις ανακοινώσεις της συμμαχίας για το 6G μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή

Next G Alliance: Apple, Google και LG μπαίνουν ενεργά στο χώρο του 6GTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης