MacOS Big Sur: Γιατί ήταν τόσο αργό το download;

MacOS Big Sur: Γιατί ήταν τόσο αργό το download;

Όπως σας είχαμε μεταφέρει, χθες ξεκίνησε η διανομή της νέας έκδοσης του macOS, με την ονομασία Big Sur, όμως ήταν εξαιρετικά αργό το download. Αυτή η κατάσταση διήρκησε για αρκετές ώρες, μέχρι που επιτέλους φάνηκε πως όλα είχαν λυθεί και η εγκατάσταση αλλά και το download του νέου λειτουργικού λειτουργούσε κανονικά.

Το θέμα είναι όμως πως δεν υπήρχε πρόβλημα μόνο με το κατέβασμα ή την εγκατάσταση του Big Sur, αλλά υπήρξαν σοβαρά προβλήματα του διακομιστή της Apple. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και το iMessage αλλά και το Apple Pay να μη λειτουργούν για αρκετή ώρα, ενώ ακόμα και η ιστοσελίδα προγραμματιστών της Apple είχε πέσει. Οπότε, όσοι αντιμετωπίσατε πρόβλημα εκείνες τις ώρες και δε ξέρατε τι συμβαίνει, δεν έφταιγε το internet σας, ούτε ο υπολογιστής σας.

Η εξήγηση στο γιατί συνέβη όλο αυτό το πρόβλημα έρχεται από τον Jeff Johson, ο οποίος ήταν ο πρώτος που δήλωσε ότι το πρόβλημα ήρθε επειδή τα Mac δε μπορούσαν να συνδεθούν server OCSP της Apple, για να πάρουν την απαραίτητη πιστοποίηση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την Apple και όλα τα προβλήματα φαίνεται να έχουν λυθεί.

Εσείς έχετε εγκαταστήσει το νέο macOS Big Sur; Αν ναι, ποια ήταν η εμπειρία σας κατά την εγκατάσταση;

Πηγή

MacOS Big Sur: Γιατί ήταν τόσο αργό το download;Techblog.gr

Τάσος Παπανικολάου