Μάτι: Την αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα αναμένεται να ζητήσει ο ανακριτής

Μάτι: Την αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα αναμένεται να ζητήσει ο ανακριτής

Εγκληματικά λάθη κι ανεξήγητη καθυστέρηση από υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι δείχνουν τα στοιχεία του ανακριτή, ο οποίος θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, την αναβάθμιση της κατηγορίας από πλημμέλημα σε κακούργημα. 

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία υπήρξε ολιγωρία και καθυστέρηση στην απογείωση των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Αποκαλυπτικό είναι το σχεδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας τη μέρα της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με το Συντονιστικό Κέντρο θα έκλεινε λόγω των ισχυρών ανέμων στις 2.27 το μεσημέρι.

Κι όμως, δινόταν εντολή ακόμη και τις πιο κρίσιμες ώρες για την κατάσβεση της φωτιάς στο Μάτι, τα πτητικά μέσα να προσγειώνονται στην Ελευσίνα, παρότι ήταν γνωστό ότι δεν θα μπορούσαν να απογειωθούν στη συνέχεια.

Ακόμη και στις 17:49, όπως διακρίνουμε, πυροσβεστικό ελικόπτερο προσγειώνεται στην Ελευσίνα, αφού δηλ. είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής για την επικινδυνότητα της κατάστασης της πυρκαγιάς.

Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης μάλιστα ενός εκ των πέντε σινούκ που πήραν εντολή να επιχειρήσουν στην περιοχή της Πεντέλης υποστήριξαν στην τελευταία κατάθεσή τους πριν από λίγες ημέρες ότι η απογείωση από το αεροδρόμιο των Μεγάρων έγινε στις 18:10 και όχι στις 17.00, όπως ήταν καταγεγραμμένο στο ημερολόγιο πτήσεων.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

www.ert.gr

Αγγελική Παπαθανασίου
image}

Αφήστε μια απάντηση